Muškarac star 80 godina preminuo od infarkta pozitivan na Koivd-19

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saopštio je danas da je osamdesetogodišnji muškarac koji je preminuo u čačanskoj bolnici od infarkta bio pozitivan na Covid 19. Todorović je nakon sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada izjavio da su od juče  analiziranog 21 uzorka, dva pozitivna.

„Jedna žena srednjih godina, rođena 1968., je pozitivna i jedan naš sugrađanin gospodin Mladen Drobnjak, 1940. godište, iz Baluge Trnavske koji je nažalost preminuo. On je došao u Opštu bolnicu u Čačku sa srčanim tegobama. Odmah je uzorkovan, u toku dana je nažalost i preminuo, ali uzorak je pokazao da je imao virus Kovid-19.  Nažalost, ovo je druga žrtva u gradu Čačku od koronavirusa“, izjavio je Todorović.

Tokom dana na testiranje je upućeno  49 uzoraka od toga 28 iz Čačka i  21 iz Lučana, Gornjeg Milanovca i Ivanjice. Kovid-19 do sada je potvrđen u 32 slučaja u Čačku, šest u Gornjem Milanovcu, tri u Lučlanima i jedan u Ivanjici.

Rečeno je da je u satračkom domu „Vinijum“ u selu Kačulice kod četiri korisnika uočeno da imaju povišenu telesnu temperaturu. Formirana je ekipa Doma zdravlja  koja će sagledati situaciju u tom Domu i preduzeti neophodne mere.

„Sam Dom je sa svoje strane  već učinio dovoljno, a to  je da je prijavio i s druge strane da je već  ta lica izolovao  u zasebnu zgradu. Sledi dalja analiza i šta može da se preduzme da se slučajno  ne otvori taj lokalitet i da ga ne povezujemo sa Kovidom, koliko je to god moguće“, naveo je Šef radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka Dr Mihailo Luković.

Od Republičkog zavoda za javno zdravlje stigao je mejl o jasnom postupanju sa Kovid-19 pozitivnim i već od danas oni će biti smeštani na dva mesta.

„Od današnjeg dana sva  lica koja budu Kovid pozitivna će ići na dva mesta, jedno je bolnica, ako su za bolnički tretman a drugo je plava hala, ako nisu za bolnički tretman. Prema tome, više nema kućne izolacije. Ako vam se postavi dijagnoza da ste nosilac virusa, imaćete samo dva smera“, objasnio je Dr Luković.

Očekuje se da će tokom sutrašnjeg dana prvi pacijenti ući u privremenu bolnicu u sportsku halu u Atenici, ali  to zavisi i od dinamike uzimanja briseva.

U prijemno trijažnoj ambulanti bolnice juče je bilo je devet pregleda, kao i četiri prijema, tako da sada na infektivnom odeljenju leži 15 pacijenata.

U svim ambulantama Doma zdravlja bilo je ukupno 12 osoba sa povišenom temperaturom i samo je jedna pacijentkinja upućena ka bolnici.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *