Muškarac iz Gornjeg Milanovca zaražen Kovidom-19 prebačen na dalje lečenje u Kragujevac

Od 15 analiziranih uzoraka koji su jutros stigli iz labortorije „Vatreno oko“ u Beogradu, jedan je pozitivan na Kovid-19, saznaje Info24 u Zvodu za javno zdravlje u Čačku.

Oboleo je muškarac iz Gornjeg Milanovca, koji ne radi u tom gradu već poslom putuje na jug Srbije. On je sa infektivnog odeljenja čačanske Opšte bolnice, gde je bio na repsiratoru, danas transportovan na kliniku u Kragujevac, potvrdio je za Info24 v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Miroslav Sretenović.

Prema rečima v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje u Čačku Dr Aksentija Tošića, čekaju se rezultati analiza još 48 briseva.

U poslednjih pet dana na području Moravičkog okruga potvrđeno je pet novozaraženih virusom korona, tri mladića i jedna žena iz Čačka. Svi oni imaju blagu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prema rečima Dr Tošića,  izolovani su  i njihovi kontakti.

Podsetimo, prvi novozaraženi koronavirusom u Čačku registrovani su nakon 23 dana bez novotkrivenih slučajeva.

Saznali smo i da u Zavodu za javno zdravlje u Čačku svakodnevno rade PCR testiranje na lični zahtev uglavnom kod građana koji putuju van zemlje i svi do sada analizirani su bili negativni na virus korona.

Građani se odlučuju i za test na antitela ili serološki test na Kovid-19 koji pokazuje da li ste preležali tu bolest.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *