Moravički upravni okrug nominovan za međunarodno priznanje „Postignuća 2020“

Moravički upravni okrug nominovan je za međunarodnu nagradu „Postignuća 2020“ kao dinamično rastuća regija. Nominaciju je uputila Aleksandra Ferguson, koordinator programa „Postignuća 2020“, koja je načelniku okruga Slobodanu Joloviću uputila poziv da s tim u vezi 17. aprila 2020. godine poseti London.

„Dosledan rad i dostignuća Moravičkog okruga u povećanju njegove investicione i turističke atrakcije zaslužuju pažnju vaših kolega i investitora iz različitih zemalja. Temeljno biramo nominovane. Mravički okrug je ušao u uži izbor u skladu sa informacijama prikupljenim iz različitih izvora. Naše analitičko odeljenje proučavalo je materijale sa granskih konferencija, foruma i izložbi, aktivnosti profesionalnih sindikata i udruženja, međunarodnih fondova i udruženja, državnih organa, društvenih mreža, medija“, stoji u pismu gospođe Ferguson koje je nedavno stiglo u Jolovićev kabinet u Čačku.

Forum dostignuća je moćna međunarodna platforma za komunikaciju u različitim sferama aktivnosti, uključujući upravljanje gradovima i teritorijama, nauku i obrazovanje, poslovanje i zdravstvo. On je bez premca u pogledu mogućnosti umrežavanja i nudi priliku za uspostavljanje neprocenjivih poslovnih veza.

Iako ostaje potpuno nezavisan od vladinog ili političkog uticaja, 54 zemlje sveta prepoznaju Forum dostignuća zahvaljujući kombinaciji međunarodne saradnje i pozitivnih komercijalnih rezultata.

Organizacioni odbor i Stručno veće Međunarodnog foruma za dostignuća „Postignuća 2020“ pozvali su načelnika Slobodana Jolovića da 17. aprila 2020. poseti Englesku i u Londonu prisustvujete godišnjoj ceremoniji „Postignuća 2020“.

„Predložiću gradonačelniku i predsednicima opština da uradimo prezentaciju i u Londonu zajednički predstavimo potencijale Moravičkog okruga u povećanju investicione i turističke atrakcije za sve četiri lokalne samouprave kako bi privukli veću pažnju inostaranih gostiju i investitora“, kaže Jolović.

Ovo je drugo visoko međunarodno priznanje koje u veoma kratkom vremenskom razdoblju  stiže na adresu Moravičkog upravnog okruga, a načelnik Moravičkog okruga Jolović je bio pozvan da krajem prošle godine u okviru zvaničnog programa Samita lidera – 2019. godine učestvuje u debati u Oksfordu na temu „Kako regiju učiniti ugodnom za život, poželjnom za turiste i atraktivnom za investitore“.

Nezavisni Međunarodni komitet u oktobru prošle godine Moravičkom upravnom okrugu i načelniku Slobodanu Joloviću kao pojedincu je dodelio prestižnu internacionalnu nagradu i priznanje „GlobalLocal“ kao najboljoj državnoj instituciji sa izvršnim ovlašćenjima u 2019 godini na teritoriji 23 države Srednje i Jugoistočne Evrope.

Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *