Moravički okrug: Na bolničkom lečenju 157 pacijenata, preminulo pet osoba

U Opštoj bolnici Čačak hospitalizovano je 157 kovid pacijenata, a u protekla 24 časa preminulo je pet osoba koje su se lečile na kovid odeljenjima, od kojih je samo kod jedne laboratorijski potvrđen virus korona, podaci su Radnog tima za praćenje širenja virusa u Moravičkom okrugu.

U respiratornom centru u bolnici smešteno je 14 pacijenata, od kojih je pet na respiratorima, rekao je koordinator Radnog tima dr Mihailo Luković koji je istakao i da je broj hospitalizovanih u velikom padu.

Prema njegovim rečima, privremena bolnica Plava hala u Atenici će do kraja nedelje biti verovatno konzervirana jer su u njoj trenutno smeštena tri pacijenta, a smatra i da će taj okrug do kraja januara izaći iz epidemijskog talasa.

„Konačno smo došli u situaciju da će sistem moći da izdrži i iznenađenje. Gotovo potpuno smo sami uspeli ovaj nalet da savladamo“, kazao je Luković, prenosi Glas zapadne Srbije.

U trećem talasu, odnosno do 2. januara, u Moravičkom okrugu preminule su 134 osobe, a Luković kaže da to nije ni 10 odsto od ukupnog broja umrlih na godišnjem nivou.

Za poslednja 24 časa u prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 89 prvih pregleda.

Moravički Portal / Tanjug / Foto: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.