Ministarka Obradović i gradonačelnik Čačka Todorović o jačanju saradnje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović razgovarala je danas, tokom posete Čačku, i sa gradonačenikom Milunom Todorovićem o dosadašnjoj saradnji Ministarstva i grada Čačka, kao i o planovima za buduće aktivnosti.

Na radnom sastanku ministarke Obradović i gradonačelnika Todorovića razgovaralo se o projektima za koje je grad Čačak dobio budžetska sredsta i koji su realizovani, ali i o stanju, odnosno, toku realizacije tekućih projekata ne samo u Čačku, već i u čitavom Moravičkom upravnom okrugu.

Na sastanku je posebno bilo reči o dostignutom stepenu vakcinacije građana Čačka i građana opština Moravičkog upravnog okruga i važnosti većeg obuhvata vakcinacijom svih stanovnika, a posebno mlađe populacije.

Zaključeno je da Čačak, kao cenar Moravičkog upravnog okruga, ima najvažniju ulogu u organizaciji predstojećih manifestacija i događaja, kakav je Sabor trubača u Guči, kao i da je rukovodstvo grada svesno da se nalazimo u tzv. novoj normalnosti, novim uslovima života, koji se neminovno odnose i na organizaciju ovakvih manifestacija.

Ministarka Obradović je danas posetila Čačak, gde je najpre prisustvovala vanrednoj sednici Saveta Moravičkog upravnog okruga na kojoj su razmatrane mogućnosti održavanja tradicionalnih manifestacija ovog kraja, uz revidiranje organizacionih planova i poštovanje striktnih mera prevencije širenja Kovid 19 virusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.