Ministar Vulin: Predsednik Vučić uložio mnogo napora i energije i uspeo da okupi čitavu državu u zaštiti Lučana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Lučanima da Srbija u situacijama vezanim za elementarne nepogode mora da razmišlja organizovano i da deluje preventivno, kako bi predvidela poplave i učinila sve da do njih ne dođe ili da one budu što manjih razmera sa minimalnom štetom.

Ministar Vulin sa direktorom „Srbijavoda“ Goranom Puzovićem, predsednikom Opštine Lučani Milivojem Dolovićem i predstavnicima kineske kompanije „CCC“ obišao je dve lokacije u Lučanima na kojim su demontirana dva privremena objekta koja su mogla da ugroze odbranu od poplava, a na kojima će biti izgrađeni novi objekti po tehničkom rešenju „Srbijavode“, koje će omogućiti da sistem zaštite od velikih voda u potpunosti funkcioniše.

Ministar Vulin istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uložio mnogo napora i energije i uspeo da okupi čitavu državu u zaštiti Lučana i svih oblasti naše zemlje koje su sklone poplavama, od kojih štetu trpe stanovništvo i industrija.

„Da bi se tolika ulaganja suštinski isplatila, moramo svakodnevno da vodimo računa o promenama koje se dešavaju na terenu“, rekao je ministar Vulin i objasnio da je na dve lokacije u Lučanima kineski izvođač radova na važnom projektu auto- puta izgradio dva privremena objekta koja su mogla da ugroze odbranu od poplava i Lučana i fabrike „Milan Blagojević“.

„Zajedničkim radom, razumevanjem, preventivnim delovanjem našli smo bolje i kvalitetnije rešenje. Zahvaljujem se „Srbijavodama“, Opštini Lučani, Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su sagledali problem, a posebno hvala kineskom izvođaču radova koji je bez ikakvih novih troškova pronašao način da problem reši i privremene objekte ukloni“, naveo je ministar Vulin.

Istakao je da će se na čitavoj teritoriji Srbije voditi računa da se preventivno radi pre nego što se nešto desi – „Nije naš posao da se branimo od poplava. Naš je posao da ih predvidimo i da učinimo sve da do njih ne dođe, ili da budu što manjih razmera, sa što manje štete“.

Ministar je rekao da Srbija mora da razmišlja organizovano i radno i dodao da su komunikacija i saradnja svih subjekata zaduženih za elementarne nepogode garant da sva ulaganja predsednika Vučića i Vlade neće biti uzalud i da ćemo najteži period godine, kada su u pitanju elementarne nepogode, dočekati spremni.

Direktor „Srbijavoda“ Goran Puzović zahvalio se ministru Vulinu na pomoći u rešavanju ova dva akutna problema u Lučanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *