Ministar Antić najavio rekonstrukciju vrtića Kolibri u Čačku

U Čačku je danas boravio ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i tom prilikom najavio kompletnu obnovu vrtića Kolibri u Atenici. Radovi bi trebalo da započnu do kraja juna, a akcenat će biti na energetskoj efikasnosti objrkta u kome boravi 150 mališana. Za ove radove, Ministarstvo energetike je obezbedilo 7.5 miliona dinara, dok će iz budžeta Čačka biti izdvojeno 3.5 miliona.

Aleksandar Antić, Foto: Moravički Portal

„Mi ćemo uraditi  kompletan termički omotač, biće postavljeno 12 cm kamene vune, nova i bolja termo zaštita za naše mališane.  Uradićemo termički uzolaciju krovova  i tavanskih prostora, unapredićemo mere i zamenom stolarije, ali i sistem grejanja. Osvetljenje i sve u vezi sa tim biće u potpunosti modernizovano“, izjavio je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.  

Prema rečima ministra svi planirani projekti iz oblasti energetike koji su predviđeni za Čačak su i sprovedeni. On je naveo izgradnju industrijskih zona u Čačku u kojima je ministarstvo kojim rukovodi iznelo značajan udeo tokom gasifikacije i elektrifikacije ovih područja. 

Vrtić „Kolibri“, Foto: Moravički Portal

Gradonačelnik Čačka je izrazio zadovoljstvo što je saradnja sa Ministarstvom rudarstva i energetike u proteklom periodu bila vepoma uspešna. On ističe da su radovi na poboljšanju energetske efikasnosti vrtića Kolibri bili neophodni. 

„Zašto je važna rekonstrukcija ovog objekta, jer od 1982. godine od kada je vrtić sagrađen nije ozbiljnije renoviran, ako ne računamo investiciono održavanje. Nakon ove rekonstrukcije ovaj objekat će biti udoban i bezbedan za svu našu decu“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.  

Lokalna samouprava u Čačku je u proteklom periodu u saradnji sa Ministarstvom energetike realizovala brojne projekte među kojima je i projekt gasne distributinve mreže čija je vrednost 11 miliona evra. 

Moravički Portal / Foto : Moravički Portal

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *