Milun Todorović zahvalio se medijima na objektivnom i blagovremenom informisanju u 2019. godini

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, priredio je danas novogodišnji prijem za medije, na kojem je istakao da je zahvalan svim medijima na lokalu, koji su tokom 2019. Godine, pre svega, objektivno I blagovremeno informisali sugrađane.  Todorović je predstavniicima medija požćeleo puno zdravlja, sreće I uspeha u narednoj godini.

“Ubeđen sam da ćete I u narednoj godini informisati naše sugrađane objetivno I blagovremeno. Naravno da ćemo se I mi truditi da , sve one informacije koje su vam neophodne, blagovrremeno dobijate od nas, ali nemojte se ljuti ako nekad nisam u situaciji da vam odmah izađemo u susret, ali ćemo se truditi da informacije dobijete što pre”, naglasio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka I dodao:

„Mi smo u 2019. godinu ušli ambiciozno, sa velikim planovima i moram da kažem da je sam kraj 2019.godine pokazao da su naša očekivanja bila opravdana jer se Čačak našao u žiži najznačajnijih državnih projekata koji su realizovani u finišu godine. Stoga bih projekte koje smo realizovali svrstao u dve grupe i to one koji su od strateškog državnog interesa, a koje su realizovali naša Vlada, ministarstva na čelu sa Predsednicom Vlade, uz konstantnu podršku Predsednika države i one na kojima smo mi na lokalu  neumorno radili“.

Todorović je naglasio da Čačak u svakom smislu postaje jedna od najznačajnijih tačaka na mapi Srbije, zahvaljujući realizaciji strateških državnih projekata kao što su auto-put „Miloš Veliki“ i aerodrom „Morava“. Sa druge strane, država je samo u ovoj godini započela realizaciju projekta nastavka izgradnje deonice auto- puta od Preljine do Požege u dužini od 30,9 km, ali i izgradnju Moravskog koridora koji od Pojata hrli opet prema Preljini, kao svojevrsnom saobraćajnom čvorištu. S tim u vezi izgradili smoi infrastrukturno opremiliindustrijsku zonu u Preljini  gde smo doveli nemački „ Forverk“ i „ Eldizi“. Njihov proizvodni poslovni pogon veličine 43.000 m2 izgrađen je u potpunosti i dobio je upotrebnu dozvolu .

„Uporedo sa opremanjem industrijske zone u Preljini radili smo i na opremanju industrijske zone u Konjevićima, ali i na revitalizaciji stare industrijske zone CER gde je došao nemački „Viland“. Razvoju ove nekada čuvene privredne zone, osim „Vilanda“ i 18 naših domaćih poslovnih subjekata koji su aktivirali svoje poslovanje u njoj, siguran sam da će doprineti odluka Vlade RS od pre 15 dana da za potrebe NTP Čačak kupi zgradu od 5.733 m2 prostora koji će u sebi sadržati administrativni i proizvodni deo i gde vidimo mogućnost za otvaranje novih radnih mesta za visokokvalifikovane kadrove. Time stvaramo još jednu šansu za mlade ovog grada i regiona da ostanu ovde, a istovremeno podstičemo privredu da se više okrene inovacijama koje polako postaju naš veliki izvozni adut“, zaključio je Todorović.

On je dodao da je ove godine realizovavan i  projekat i otvoren je  Regionalni inovacioni start ap centar NTP Čačak,  gde je Ministarstvo za tehnološki razvoj i inovacije uložilo blizu 46 miliona dinara, a  da je grad Čačak uložio još 10 miliona.

„Sada kada je on zaživeo, opremanje i adaptaciju prostora u Ceru vidimo i kao poverenje Vlade RS u Čačak koji podsetiću nije univerzitetski centar kao što su to Beograd, Novi Sad i Niš gde postoje naučno tehnološki parkovi“, naglasio je Todorović.

Nada Dželebdžić / Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *