Milanovački Pobednik 2020.

Poslednjih desetak godina sport je u velikoj ekspanziji u Gornjem Milanovcu. Pored sportova koji su generalno najpopularniji, kao što su fudbal, odbojka, karate, futsal, sve više su počele da se ističu i discipline koje su bile u zapećku godinama unazad. Jedna od takvih je i najstarija sportska grana na svetu, njeno veličanstvo – gimnastika.

Najzaslužniji za ozbiljan napredak, popularizaciju i razvoj gimnastičke veštine među decom su dva sportska kolektiva iz našeg grada: Gimnastički klub „Takovski Grm“ i Gimnastičko udruženje „Panter“. Pored angažovanja i obuke velikog broja dece, odlučili su se da se udruže i da pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac i sportko-rekreativnog centra „Breza“ , ovog vikenda, tačnije u subotu, 29.februara, organizuju gimnastičko takmičenje „Milanovački Pobednik 2020“.

Profesor sporta i fizičkog vaspitanja Jelena Kozoderović

Specifičnost je sama po sebi to što ga organizuju dva kluba, naš, gimnastičasrki klub „Takovski Grm“ i udruženje gimnastičara „Panter“, inače oba kluba iz Gornjeg Milanovca. Jednostavno, rešili smo da spojimo tu decu, naše polaznike, da zajedno treniraju i da skupa pokažu šta su i koliko naučila. U suštini gimnastika je kralj sportova i nama je pre svega cilj da pružimo našoj deci šansu da se oprobaju međusobno i da vide sami do kog su oni to nivoa gimnastičarske spremnosti stigli. Uopšteno iste stvari vežbaju, na identičnim spravama i nadamo se da će kroz sportsko druženje ovakvog tipa podeliti iskustva među sobom i time uznapredovati u godinama koje dolaze. Pored naša dva spomenuta kluba, učestvovaće i sportska školica „Kasper“ iz Čačka kao naš gost- uopšteno nam je pojasnila kako se došlo na ideju za organizacijom ovakvog turnira glavni trener gimnastičarskog kluba „Takovski Grm“, profesor sporta i fizičkog vaspitanja Jelena Kozoderović.

Treba istaći da će učesnici biti podeljeni u dve kvalitetne grupe grupe i četiri kategorije na osnovu starosti i  da će se nadmetati u disciplinama: parter, niska greda, preskoci i vratilo. Takođe pored gimnastičara biće prisutni kao gosti i mladi karatisti KK „Takovo“ i polaznici školice sporta „Sportić“.

„Ideja nam je bila da skupimo našu decu da pokažu našim sugrađanima šta oni to znaju i šta umeju i do kog naprednog nivoa su stigli. Meni ostaje da pozovem Milanovčane, ako imaju slobodnog vremena i dobrog raspoloženja da dođu u halu „Breza“ , u subotu od 12 časova i podrže naše mlade nade. To što ćemo im prezentovati nisu uopšte lake stvari i vežbe. Biće i preskoka, salta, raznoraznih akrobacija i veština na spravama i verujem da će celo takmičenje biti jedna atrakcija za ljude u našem gradu“.

Ostaje nam samo da poželimo da se organizacija ovakve sportske manifestacije pokaže kao dobar izbor i da u narednim godinama zaživi i proširi se na još veći broj klubova učesnika, pa da kroz nekih desetak godina govorimo o „tradicionalnom“ milanovačkom gimnastičkom takmičenju „Milanovački Pobednik“.

Ognjen Vranić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *