Milanovački Kulturni centar organizuje onlajn kulturne sadržaje

Kulturni centar je i tokom vanredne situacije omogućio svojim sugrađanima da prate filmske projekcije i druge kulturne sadržaje online putem.

Kako situacija nalaže, Milanovčani će u svojim „kućnim bioskopima“ imati priliku da pogledaju najnovije filmove, od dokumentarnih do dečjih, kako bi što bolje iskoristili vreme koje provode u svojim domovima.

Od početka vanrednog stanja brzo smo reagovali i sve naše aktivnosti prebacili smo na Internet – rekao je je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu. Kako Kulturni centar ima bogatu arhivu svih kulturnih događaja, od pozorišnih predstava, koncerata, filmova, dečjih predstava, izložbi, itd. pozivamo sve naše sugrađane da prate kulturne sadržaje na našoj Fejsbuk stranici.

Na preporuku Ministarstva kulture uključili smo se u program Off filmskog festivala koji organizuje Megacom film od 27 marta do 10 aprila, za sve ljubitelje filma – istakao je Arsić i dodao: Preporuka svim našim sugrađanima je da ostanu kod kuće, a za one koji rade da se pridržavaju mera zaštite koje je Vlada Srbije kao i Štab za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu odredio, zdravlje je na prvom mestu kako bismo što bezbolnije prošli kroz ovaj period u vreme virusa Covida-19.

Kada je u pitanju filmski festival „Kratka forma“, onlajn prijavljivanje autora je u toku i traje do 1. aprila

Stiglo nam je oko 1000 filmova autora iz celog sveta, uredništvo filmskog programa pravi selekciju, sve se radi od kuće, a priprema se i Katalog za Bijenale, koje je trebalo da bude u aprilu -naglasio je Arsić.

Milanovački Kulturni centar se organizovao tako da, zbog bezbednosti radi sa minimalnim brojem ljudi, a sve informacije se redovno prenose na Fejsbuk stranici Kulturnog centra, kako bi što više ljudi bilo informisano o situaciji u našem gradu.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *