Milanovačke veterinarske stanice rade i tokom vanrednog stanja

Za vlasnike domaćih životinja i kućnih ljubimaca veterinarska stanica  “Rade Veterinar” u Gornjem Milanovcu radi i tokom vanrednog stanja. Reorganizovali su se tako da svakoga dana dežura po dvoje u ambulanti, jer ovaj posao “ne može da čeka”.

Veterinarska služba je neprestano na raspolaganju vlasnicima životinja – kaže Vesna Nešković, veterinar. Mi smo i apoteka, tako da ljudi svakodnevno dolaze da nabave hranu i lekove za svoje životinje. Radno vreme smo prilagodili od 07-15, vikendom od 07-14sati. Radimo samo hitne slučajeve, a u toku smo postupka za dobijanje dozvole za kretanje u vreme ograničenja kretanja , kada je izlazak na teren neophodan. – rekla je Nešković.

Vesna Nešković, veterinar

Po Programu mera za zdravstevenu  zaštitu životinja veterinarska stanica “Rade veterinar” u svojoj nadležnosti ima preko trideset sela milanovačke opštine, dok se za terapiju i lečenje životinja ide po pozivu, čak i u susedne opštine. U toku vanredne situacije u borbi protiv virusa COVIDA-19 , odgajivači životinja, kao i vlasnici kućnih ljubimaca mogu se informisati i telefonom, tako da ova komunikacija  između veterinarske stanice i njenih klijenata dobro funkcioniše.

Kada su u pitanju naši kućni ljubimci, savetuje se pojačana higijena i brisanje šapa posle šetnje u dozvoljenom  dnevnom terminu.

Veterinarska ambulanta raspolaže dovoljnim količinama lekova za životinje, koje se mogu kupiti u radno vreme uz pojačane mere predostrožnosti, kako bi se svi zaštitili od infekcije korona virusa.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *