Mehanizacija JPI angažovana na sanaciji štete od poplava

Jučerašnje obilne padavine nanele su veliku štetu selima na području milanovačke opštine.  Najveća šteta pričinjena je u selima: Brđani, Takovo, Gornji Branetići, Boljkovci, Savinac, Ozrem, Zagrađe, Ugrinovci.

Mehanizacija JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac danas je u Kačerskom kraju, Gornjim Branetićima i Boljkovcimakako bi sanirala nanetu štetu u ovim područjima, a zbog vanredne situacije  i velikog obima posla na sanaciji štete angažovana je i mehanizacija privatnih preduzeća.

– Kako nemamo dovoljno kapaciteta da odradimo sve poslove i saniramo štetu na terenu, angažovali smo mehanizaciju privatnih firmi- rekao je za GM PRESS Božidar Vučetić, direktor JPI Gornji Milanovac i dodao – danas smo u MZ Nevade, Svračkovci, Rudnik, Dragolj, Trudelj, a u Ugrinovcima smo angažovali privatnu firmu na sanaciji korita reke koja se izlila i poplavila njive. Angažovani smo i u Gornjim Branetićima, Ozremu, pranjanskom kraju, i maksimalno se trudimo da pomognemo meštanima ovih mesta kako bi im se što pre omogućilo normalno funkcionisanje.

Trenutno su najugroženije MZ Ugrinovci i MZ Dragolj. U MZ Ugrinovci voda je urušila deo mosta, a u MZ Zagrađe, zbog obilne količine vode most je praktično potonuo, pa je stanovnišvo  odsečeno od glavnog puta.

– Na mostu u MZ Zagrađe se mora odmah početi sa radovima na otklanjanju štete –naglasio je Vučetić i dodao – kako nemamo potrebnu mehanizaciju, potražićemo pomoć privatnih preduzeća, jer je u pitanju velika šteta. Sanacija na mostu potrajaće oko dve nedelje, a sada praktično vršimo samo pripreme i raščišćavanje terena, dok nivo vodostaja ne opadne.

Prema rečima Vučetića, sanacija na mostu u selu Zagrađe potrajaće od deset do petnaest dana, a početak radova se očekuje čim se stabilizuje vodno korito.

JPI Gornji Milanovac ulaže maksimalne napore kako bi se što pre otklonile štete od poplava,  i ponovo uspostavilo funkcionisanje stanovništva koje je pretrpelo veliku štetu u ovim područjima.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *