Međunarodna konferencija o tehnici i informatici u obrazovanju na FTN

Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Čačku održava trodnevna osma međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2020” i simpozijuma u okviru konferencije “Tehnika i informatika u obrazovanju: nastavnici za nastavnike”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije događaj se održava onlajn (online).

Ovaj skup nastavlja tradiciju okupljanja naučnih i stručnih saradnika koji rade u oblasti tehničkog, tehnološkog i informatičkog obrazovanja u Srbiji, a koji je, u različitim formama, organizovan u poslednjih 50 godina (naučne i stručne konferencije i savetovanja iz tehničkog obrazovanja, inženjerskog obrazovanja, informatičkog obrazovanja, informacionih tehnologija, seminari tehnike i dr.).

Do sada održani naučno-stručni skupovi, svojim delovanjem, uticali su na razvoj obrazovanja iz tehnike i informatike, pre svega u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Uticaj ovih skupova prepoznatljiv je i u visokom obrazovanju u oblasti tehničkih nauka.

Na potrebi za kontinuiranim, organizovanim naučno-stručnim skupom koji će se baviti tehnikom u novom okruženju i vezom sa drugim tehnologijama, održano je pet nacionalnih konferencija sa međunarodnim učešćem Tehnika i informatika u obrazovanju – 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, a potom 2016. i 2018. godine i Međunarodna naučna konferencija “Technics and Informatics in Education”.

Ovogodišnja naučna konferencija počela je u petak i završava se u nedelju.

Moravički Portal / MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.