Maturskim plesom milanovački gimnazijalci obeležili kraj školovanja

Izvođenjem prigodnog muzičkog programa u dvorištu gimnazije „Takovski ustanak“ danas su svečano uručene diplome i pohvale maturantima ove obrazovne ustanove. Sa stečenom diplomom gimnazije, maturanti će moći da konkurišu na brojne fakultete i više škole.

Biljana Nišavic, drektor gimnazije Takovski ustanak / Foto: Moravički Portal

– Ispraćamo još jednu generaciju maturanata i vrlo je emotivno – rekla je za GM PRESS Biljana Nišavić, direktor gimnazije „Takovski ustanak“ i dodala –divno je videti ovoliko mladosti, lepote i znanja ne jednom mestu. Od 112 učenika koliko je završilo četvrtu godinu, 62 je postiglo odličan uspeh, imamo dva vukovca i đaka generacije, što je izuzetan uspeh, s obzirom na epidemiološku situaciju i način završetka školske godine.

Prigodnom svečanošću na otvorenom, maturskim plesom i žurkom, gimnazija je pokušala da svojim maturantima nadomesti bar deo ono što su silom prilika propustili; ipak, izvesno je matursko veče koje ih očekuje u julu.

Foto: Moravički Portal

– Sačekali smo da na nivou Republike sve mere popuste i zakazali smo matursko veče za 12. jul. –rekla je Nišavić i dodala – mature će biti; jedino što maturanti nisu iskusili je ekskurzija i najlepši dani završnih meseci u školi. Današnjom svečanošču trudili smo se da im makar deo propuštenog nadoknadimo.

Maturskim plesom, trubačima i žurkom na otvorenom gimnazijalci su završili jedno poglavlje života. Pred njima je još puno stranica, puteva i odluka.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *