Maturanti ETŠ „Knjaz Miloš“ proslavili kraj školske godine

Svečanom dodelom diploma i pohvala u dvorištu Ekonomske-trgovačke  škole „Knjaz Miloš“ danas je 75 maturanata u prisustvu  profesora obeležilo kraj srednjoškolskog obrazovanja. 

Prema rečima Jasmine Vujičić,  profesora ekonomske grupe predmeta i razrednog  starešine, škola ispraća još jednu generaciju mladih ljudi koja će dalje školovanje nastaviti na Ekonomskom fakultetu, višim školama ili će odmah potažiti posao.

– Divna generacija, divno iskustvo, danas ispraćamo 75 učenika, tri odeljena: ekonomski tehničar, komercijalista i finansijski adninistrator – rekla je za GM PRESS Jasmina Vujičić, profesor ekonomskih predmeta ETŠ „Knjaz Miloš“ i dodala – U zavisnosti od interesovanja, naši učenici mogu da konkurišu na brojne fakultete i više škole, imaju znanje koje smo se mi profesori trudili da im prenesemo.

Jasmina Vujičić, profesor ekonomske grupe predmeta ETS Knjaz Miloš / Foto: Moravički Portal

Maturante je pozdravila direktorka škole,Nataša Glišović, rekavši da ovaj dan želi da bude poseban i da svi zajedno podele uspeh, prisećajući najboljih trenutaka koji su ispunili  dane u školi. Kako je rekla, svi su uspešno diplomirali, a neki uspešnije. Na kraju četvrte godine 22 učenika je postiglo odličan uspeh, najbolji učenici nagrađeni su knigama koje su im podelile razredne starešine.

– Ova generacija je bila jako uspešna, imamo tri vukovca , a dosta učenika je nagrađeno za afirmaciju i pojačan ugled škole. – rekla je profesorka Jasmina.

Sigurni u sebe, kako to mladost nosi, maturanti ETŠ  „Knjaz Miloš“ govorili su o svojim budućim zanimanjima i intersovanjima, koja se odnose na ekonomiju, IT, računarstvo, itd.

Tradicionalnom šetnjom gradskim trgom uz trubače, maturanti su obeležili svoj dan. Iako iz poznatih razloga maturske večeri neće biti, direktorka je pozvala sada već bivše učenike škole da se okupe ponovo za pet godina na proslavi mature, kao i da ostanu u svojoj zemlji.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *