Masovno testiranje i u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu počelo se sa obimnijim testiranjem na virus Kovid 19. U toku jučerašnjeg dana testirano je 34 osobe, a nadležni očekuju porast broja zaraženih.

“U protekla 24 sata nemamo novozaraženih, tako da je broj potvrđenih slučajeva i dalje 8. Rezultati testiranja koja su obavljena pre dva dana nisu stigli, tako da te rezultate još uvek čekamo” – rekao je Kovačević.

Prema izveštaju, sva lica koja se nalaze u samoizolaciji ponašaju se disciplinovano i poštuju mere izolacije. Komandant Štaba za vanredne situacije, Dejan Kovačević, pozvao je sugrađane da održavaju distancu i pridržavaju se svih propisanih mera do kraja ove epidemije.

“Ono što je bitno da se napomene jeste da smo u toku jučerašnjeg dana pre policijskog časa, imali ogromne gužve ovde u Gornjem Milanovcu, i mi smo sa svim inspekcijskim službama i policijskom upravom ceo dan apelovali da ljudi ispred banaka i prodavnica održavaju odstojanje. Ima dosta neodgovornog ponašanja i ja još jednom apelujem na sve građane da poštuju mere. Ovaj šezdesetočasovni policijski čas će sigurno imati efekta u nekim narednim danima, jer ako sad, u ovim najkritičnijim danima, ne presečemo širenje virusa, bićemo u velikom problemu” – istakao je Kovačević.

Po savetu kineskih stručnjaka, usvojen je novi algoritam postupanja i svako kod koga se ustanovi virus Kovid 19, treba da se leči u Kovid bolnicama. Mere kućnog lečenja za potvrđene slučajeve su ukinute.

Inače, u protekla 24 sata jedno lice prekršilo je meru zabrane kretanja u toku policijskog časa.

“Nažalost, ponovo smo imali jedno kršenja mere policijskog časa i to od lica starijeg od 65 godina. I da bude zlo veće, to lice je već kažnjavano dva ili tri puta” – rekao je Kovačević, dodavši da će ovo lice odgovarati kod sudije za prekršaje i nadležnih državnih organa koji će sprovesti dalji postupak.

Komandant štaba prokomentarisao je i obustavu proizvodnje u kompaniji Metalac.

“Kompanija “Metalac” je, kao što znate, jedna društveno odgovorna kompanija i ja sam svakodnevno u kontaktu sa rukovodstvom ove kompanije, kao i sa svim ostalim pravnim subjektima ovde u Gornjem Milanovcu. Oni su doneli odluku da obustave proizvodnju na dve nedelje, jer im to obim posla dozvoljava, a i kako bi pomogli čitavoj zajednici u ovoj situaciji, s obzirom na to da zapošljavaju najviše radnika na teritoriji naše Opštine Gornji Milanovac” – izjavio je Kovačević, uz obrazloženje da niko od radnika neće ostati bez posla.

Još jednom podsećamo građane, svi pacijenti koji osećaju tegobe, poput suvog kašlja i povišene temperature , treba odmah da se jave u Prijemnu ambulantu Doma zdravlja, koja je otvorena od 7-22 sata, dok su brojevi telefona na koje pacijenti mogu dobiti neophodne informacije dostupni 24 sata.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *