Maloj Aniki pomažu heroji iz Železničke ulice

Da svet može biti lepo mesto, pokazali su dečaci i devojčice Železničke ulice, koji su prethodnog vikenda delili svoje crteže, kako bi se uključili u prikupljanje pomoći za lečenje male Anike koja boluje od spinalne muskularne atrofije. Milanovčani su zauzvrat, za svaki crtež donirali određenu sumu novca, u skladu sa svojim mogućnostima. Mali super heroji obilazili su grad, podeljeni u nekoliko grupa i za samo dva dana prikupili oko 115 hiljada dinara. Novac je danas uplaćen na račun opredeljen za pomoć maloj Aniki, a deca najavljuju da će već narednog vikenda nastaviti sa ovom akcijom.

Foto: Moravički Portal
  • Treba uvek da pomognemo jedni drugima– kaže Medina iz Železničke, a Nemanja dodaje da je učestvovao u pokazivanju dečjih crteža sugrađanima, kako bi ih odabrali i kupili, čime pomažu Aniki.
  • Nadam se da će ovaj novac pomoći Aniki – kaže trinaetogodišnji Danilo, a o tome kako je ova njihova vikend akcija izgledala rekla nem je Olga.
  • Mi smo jedna grupa, ponekad smo se svađali, jer smo pravili nered dok smo nosili kutije, ali mi se brzo pomirimo.-
  • Raspoređivali smo se u nekoliko grupa, pa smo išli po raznim delovima grada, pokazujući crteže. – kaže Đorđe.

Male, neustrašive heroje Železničke ulice, komšiluk je bodrio i podržavao u ovoj plemenitoj akciji. Jedan od njih je i Vasilije Gudelj, inicijator brojnih dobrotvornih akcija, a sa nešto starijom ekipom iz komšiluka ovih dana snimljen je i spot kako bi se što veći broj ljudi priključio ovoj akciji prikupljanja pomoći dvogodišnjoj devojčici.

Vasilije Gudelj, inicijator brojnih humanitarnih akcija
  • Mi smo snimili spot da najavimo akciju za pomoć Aniki, a deca iz Železničke su bila sa nama i posle su se organizovala– kaže Vasilije,dodajući – u ovakvom svetu kakav je, biram da imam njihovo srce i da gledam dečjim očima, jer bi takav svet bio mnogo bolje mesto. –

Izaberimo svet kakav bi mogao i trebalo da bude. Pridružimo im se. Pomozimo Aniki.

Foto: Moravički Portal

Slanjem SMS poruke:   Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:   Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:   160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun:   160600000073290242
IBAN: RS35160600000073290242
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:   E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:   PayPal 

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.