Mališani u PU „Sunce“ dobili 3 nove sobe

U objektu 1. PU „Sunce“ u prethodnom periodu izvođeni su radovi kako bi se od nekadašnje kuhinje dobile tri nove sobe za smeštaj dece uzrasta od 1 do 3 godine. Sobe su danas zvanično otvorene za 75 novih mališana, a objekat je tim povodom posetio Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Obišavši sve prostorije, u vreme kada deca spavaju, predsednik Opštine Gornji Milanovac, izrazio je zadovoljstvo načinom na koji su izvedeni radovi. On je rekao da se za predškolsku ustanovu „Sunce“ iz budžeta Opštine godišnje izdvaja preko 200 miliona dinara.

Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac

„Danas smo, zajedno sa direktorkom i zamenicom, obišli te tri sobe koje smo uspeli da formiramo nakon premeštanja kuhinje u OŠ „Momčilo Nastasijević“, gde smo dobili mnogo veći prostor za kuhinju i gde su uslovi znatno kvalitetniji za spremanje hrane, što znači i bolju ishranu za naše mališane. Vrednost investicije za ovu adaptaciju iznosi nešto preko 4 miliona dinara, a malopre sam dobio informaciju da smo ove godine uspeli 75 nove dece da upišemo u vrtić zahvaljujući tome.“ – rekao je Kovačević

On je ovom prilikom izjavio da će projektna dokumentacija za aneks objekta 4. PU „Sunce“ biti gotova do kraja tekuće godine, kao i da postoje planovi da se naredne godine država uključi u izgradnju novog objekta kako bi se kapacitet ove ustanove proširio i kako bi se izbrisale sve liste čekanja na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, bez obzira da li oba roditelja rade ili ne.

Direktorka Violeta Antonijević izrazila je zahvalnost lokalnoj samoupravi, izvođačima radova, kao i arhitektama iz Lera koji su osmislili kako da od nekadašnje kuhinje naprave tri nove, lepe sobe.

Violeta Antonijević, direktorka PU “SUNCE“

„Opremili smo ih novim nameštajem, koji je malo neuobičajen i drugačiji, kao što ste imali prilike da vidite. Roditelji su zadovoljni, iako su sačekali nedelju dana da sve bude spremno“ – rekla je Violeta Antonijević.

Prema rečima Maje Milović, zamenice direktora PU „Sunce“, oko stotinu dece ostalo je ove godine na listi čekanja. Ono što je dobro, pak, jeste, da više nisu problem deca uzrasta od 2 do 4 godine, što je ranije bio slučaj, oni su mahom svi upisani, a na listi čekanja ostala su deca 2019. godište.

Maja Milović, zamenica direktora PU „Sunce“

„Ono što je ohrabrujuće je da ima dosta treće dece, pa majke imaju dve godine porodiljskog odsustva, čime će zasigurno imati svoje mesto u vrtiću 2021. godine kada im porodiljsko istekne. U međuvremenu, kao što ste čuli i od predsednika Opštine, mi kao vrtić radićemo na širenju kapaciteta, naravno, uz pomoć lokalne samouprave i republike.“ – rekla ona.

Foto: Moravički Portal
Foto: Moravički Portal
Foto: Moravički Portal

Kada je u pitanju epidemiološka situacija, predškolska ustanova „Sunce“ nastavila je reguralno sa radom od 1. septembra, uz poštovanje svih mera koje su propisali Krizni štab i Vlada Republike Srbije. Od ukupno 1340 upisanih mališana, okvirno njih 900 svakodnevno pohađa vrtić.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.