Lučanima sedam miliona za popiulacionu politiku

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović je sa Slavicom Đukić Dejanović, ministarkom za demografiju i populacionu politiku potpisao ugovor o finansiranju mera populacione politike u 2020. godini na teritoriji opštine Lučani.

Ukupna vrednost ugovora iznosi preko osam miliona dinara, od čega lokalna samouprava obezbeđuje 1,2 miliona, a nadležno ministarstvo sedam miliona dinara.

Zgrada Opštine Lučani, Foto: Lučani Info

Naime, opština je konkurisala za dodelu bespovratnih sredstava kod nadležnog ministarstva a koje je sredstva obezbedilo najpre, za opremanje dve sobe dečijeg vrtića u Guči u vrednosti do tri miliona dinara, zatim, za nabavku dva automobila za pomoć roditeljima dece sa smetnjama u razvoju u vrednosti od preko tri miliona dinara, kao i za edukaciju iz oblasti populacione politike u vrednosti od dva miliona.

Potpisivanje ovog ugovora je još jedan dokaz da je saradnja opštine Lučani sa Ministarstvom za populacionu politiku dostigla izuzetno visok nivo i da se odvija kontinuirano sa brojnim i za nas jako važnim aktivnostima. Zahvaljujući ovom ministarstvu, protekle godine su nam odobrena sredstva za izgradnju dve sobe dečijeg vrtića u Guči. Izgradnja i opremanje soba vrtića se intenzivno očekuje u narednom periodu što će nam omogućiti prijem većeg broja dece u predškolsku ustanovu iz Guče i okolnih naselja- rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović. 

On je dodao da će u narednom periodu nastojati da sa ovim ministarstvom realizuje brojne projekte koji će omogućiti lagodnije i kvalitetnije odgajanje najmlađe generacije ove opštine.

Moravički Portal / Foto: Lučani Info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *