Lovačka „Urnebes“ zabava u Gornjim Branetićima

Kraj sezone lova, lovci sekcije Gornji Branetići lovačkog društva Rajac-Beršići, obeležili su juče lovačkom “Urnebes” zabavom u svom selu. Oko stotinak lovaca sa područja naše i okolnih opština, okupilo se u ranim jutarnjim časovima u Domu kulture u Gornjim Branetićima, nakon čega su krenuli u organizovan lov na lisice i šakale.

Nakon lova birala se najlepša lisica, a orgnaizovano je i takmičenje u gađanju glinenih golubova. Kako smo saznali u lovačkom udruženju “Vojvoda Milan Obrenović” planom je, za ovu akciju, bio predviđen odstrel 6 lisica i 3 šakala. Najuspešniji je bio Marko Matković iz sekcije sela Šarani, koji se lovom bavi već 7 godina, a odstrelio je čak dve lisice za 20 minuta.

Inače, čitav ovaj događaj, u sopstvenoj režiji, organizovali su lovci sekcije ovog sela, a od sledeće godine očekuju podršku opštine i lovačkog udruženja.

Ipak, jednu od najvažnijih uloga u jučerašnjem danu odigrao je kuvar Radomir Glišović, koji je pripremio gulaš za 200  osoba. Iako se ovim poslom bavi iz hobija, na različitim takmičenjima u našoj zemlji osvojio je čak 52 nagrade u pripremi gulaša od divljači. Juče je pripremao gulaš od mesa srne i divlje svinje, a za pripremu ove količine bilo je potrebno oko 60 kg mesa. Lovci su nakon lova i takmičenja u gađanju glinenih golubova uživali u ovom delikatesnom obroku, a pridružili su im se i brojni gosti koji nisu učestvovali u samom događaju. Šakal je juče uspeo da izbegne lovce, a odstrel lisica protekao je po predviđenom planu. Sledeća lovačka zabava održava se u subotu 15. februara u selu Ljutovnica.

Moravički portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *