Ljubica sa mališanima iz PU „Sunce“

Devojčica Ljubica, maskota Javnog komunalnog preduzeća, danas je na „Nivea“ igralištu obišla mališane iz Predškolske ustanove „Sunce“.

Na kreativan i maštovit način, kroz igru, podsetila je najmlađe koliko je važno očuvanje životne sredine i selektivno odlaganje otpada. Osvrnula se i na zaštitu i mere prevencije zbog trenutne epidemiološke situacije i skrenula deci pažnju na redovno higijenu,  pranje ruku i održavanje distance, a sve to uz smeh i zabavu kako bi dečijem uzrastu najbolje približila značaj lične odgovornosti svakog pojedinca.

Mališani su sa oduševljenjem prihvatili zadatke koje im je Ljubica pripremila, a, kako ona navodi, iznenadili su je svojim reakcijama i odgovorima, pokazujući koliko su upućeni u važnost zaštite okruženja u kom živimo.

Devojčica Ljubica, maskota Javnog komunalnog preduzeća
Devojčica Ljubica, maskota Javnog komunalnog preduzeća

– Deca vrlo dobro znaju šta je selekcija otpada, samo ih teba motivisati kroz zabavu i na kreativan način, rekla nam je Ljubica i dodala – igrala sam se sa njima, donela sam im neke edukativne materijale, moj zadatak je da im probudim svest o zaštiti životne sredine.

Materijal, u vidu bojanke, koji su naši mali sugrađani dobili, pomoći će im da,birajući plavu ili žutu boju, bolje zapamte kako se pravilno odlaže otpad.

Ljubica će i sutra od 07:30h na „Nivea“ igralištu nastaviti svoju misiju, podučavajući o zaštiti okoline, uz poruku da je „vrlo važno kulturu pokazati i đubre u žute i plave kese odlagati“.

Moravički Portal / Katarina Srećković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.