Legalizacija objekata u Lunjevici

Na današnjoj sednici Vlade doneta je uredba po kojoj će biti legalizovani objekti na potesu Lunjevačkog puta izgrađeni u prethodnih trideset godina. Prema rečima Dejana Kovačevića, predsednika opštine Gornji Milanovac, ovo je dobra vest, koja će obradovati brojne meštane Lunjevice i lunjevačkog kraja.

-Danas sam posebno srećan, upravo sam dobio informaciju od gospodina Aleksandra Vulina, ministra Odbrane, da je usvojen predlog koji smo sastavili sa Ministarstvom odbrane, da se ozakone svi objekti na potesu Lunjevačkog puta, koji se nalaze neposredno uz kasarnu Lunjevica. – rekao je Kovačević, dodajući, – to znači da će preko 750 objekata koji se tu nalaze i koji su izgrađeni u prethodnih trideset godina moći da se ozakone u narednom periodu. Na današnjoj sednici Vlade je doneta ta odluka, iskoristio bih priliku da se zahvalim Aleksandru Vulinu, ministru Odbrane koji je svesrdno pomogao da rešimo taj višedecenijski problem ovde, u Milanovcu i da konačno svi građevinski objekti izgrađeni na potesu Lunjevice, budu legalizovani i da stanovnici ovog dela Lunjevice mogu da nesmetano da koriste te građevinske objekte i da trguju sa njima. Ono što je svakako sledeći korak su sastanci sa Ministarstvom gde ćemo rešiti pitanje zone u kojoj je i dalje zabranjena gradnja.

Posle više od trideset godina uspeli smo da ozakonimo objekte koje su ljudi sagradili u ovom delu naše opštine, moći ćemo dalje da gradimo i radimo na infrastrukturi ovog dela grada. –

Kovačević je istakao da će se, pored ulaganja u sam Lunjevački put i okolne ulice, nastaviti i ostali potrebni radovi kada je u pitanju infrastruktura ovog dela milanovačke opštine.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.