Kulturni Centar projektno finansiranje

Rezultati Konkursa Ministarstva kulture i informisanja za 2020. godinu, za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u sedam oblasti, objavljeni su u subotu, 13. juna, na sajtu ovog Ministarstva. Kulturni centar Gornjeg Milanovca dobio je značajnu podršku za nekoliko projekata.

Međunarodno bijenale umetnosti minijature dobilo je 400.000, a putujuća izložba Minijaturnog bijenala 250.000 dinara.  Sabor narodnog stvaralaštva, koji će se po četvrti put održati u Gornjem Milanovcu, podržan je sa pola miliona dinara. U toku prošle nedelje objavili smo i da je festival „Kratka forma“ dobio sredstva u iznosu od 200.000. dinara.

„Podsetiću sugrađane da smo putem konkursa „Gradovi u fokusu“ dobili 3 miliona dinara za završne radove na Domu kulture, a od Filmskog centra Srbije 2 miliona za novo bioskopsko platno. Kad se sve sabere ove godine za kulturu dobili smo nekih 6.5 miliona dinara, zajedno sa donacijama privrede Gornjeg Milanovca, što je odlična svota za Kulturni centar“ – rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Prema njegovim rečima, Kulturni centar Gornjeg Milanovca nastaviće sa projektnim finansiranjem i osim sredstava koja dobija od Opštine Gornji Milanovac trudiće se da preko projekata obezbedi što više sredstava za bogatiji kulturni život našeg grada.

„Od 2014. do danas više od 20 miliona dinara je osvojeno putem projekata, bilo da smo konkurisali kod Ministarstva kulture i informisanja ili na evropskim konkursima“ – istakao je Dragan Arsić.

Kulturni centar, nakon pauze usled vanrednog stanja, punom parom nastavlja sa svojim aktivnostima, tako da nas naredne nedelje očekuju brojni kulturni događaju o kojima će biti više reči u narednim danima.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *