KUD „Šumadija“ gostovao na godišnjem koncertu KUD „Ljig“ iz Ljiga

Mlado kulturno-umetničko društvo „Lljig“ održalo je svoj tradicionalni koncert u petak 6. marta u sali OŠ „Sava Kerković“ u Ljigu. Pored domaćina na koncertu su učestvovali gosti KUD “Toplica” pri crkvi “Svete Ognjene Marije” iz Banje Vrujci, zatim KUD “Šumadija” iz Gornjeg Milanovca i KUD “Diša Đurđević” iz Vreoca.

Nastupom u Ljigu,folklorni ansambli pokazali su svu lepotu i raznolikost narodne tradicije i običaja našeg naroda. Ljiška publika imala je priliku da uživa u izvođenju  igara iz Južne Srbije, ali i Šumadije. 

Ansambl  „Ljig“ broji oko 120 članova, među kojima je i veliki broj dece. Probe, nastupi, ali i druženje dece i upoznavanje sa folklorom drugih zemalja, planovi su KUD-a  „Ljig“. Među brojnim učesnicima na koncertu, nastupio je 3. ansambl milanovačkog kulturno-umetničkog društva „Sumadija“ sa narodnim igrama iz Crnorečja.

Dobri koncerti, druženje, putovanja, nova poznanstva i širenje pozitivne energije kroz igru, težnja  je svakog kulturno-umetničkog društva, koje kroz ovaj hobi čuva integritet sopstvenog naroda.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *