Krajem sedmice počinje rekostrukcija delova Ljubićske i ulice Vojvode Milana

U četvrtak će biti započeti radovi na rekonstrukciji dve ulice, Vojvode Milana od Gimnazije do Bolnice i Ljubićske od Bolnice do kružnog toka.

Za ovaj posao javna nabavka je završena pre početka vanrednog stanja. Ukupna dužina je 1000 metara. Radiće se jedan sloj asfalta (grebanje postojećeg i postavljanje novog), biće zamenjeni i kompletni ivičnjaci.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Ukidanjem vanrednog stanja dolazimo u mogućnost da nastavimo sve započete javne nabavke za infrastrukturne projekte u gradu – kaže Dejan Kovačević, predesnik opštine i dodaje – sve što smo planirali da uradimo u ovoj građevinskoj sezoni, trebalo bi da stignemo da odradimo, kada je reč o ulicama, trotarima i putevima na seoskom području. Kada je govorimo o projektima za koje smo aplicirali kod Vlade Republike Srbije, još uvek čekamo uputstvo kako će biti nastavljeni. Prema uveravanjima, plan koji je prezentovan a podrazumeva infrastrukturnu gradnju u Srbiji 2020-2025, biće nastavljen. Prema našim dosadašnjim projekcijama kada je lokalni budžet u pitanju, možda ćemo morati od nečaga da odustanemo, ali to neće biti ništa od velikih projekata već ćemo pokušati na neki drugi način da postignemo određene uštede u budžetu kako bi smo uspešno završili ovu fiskalnu godinu. Sve što ne budemo uradili u ovoj godini, svakako ćemo nastaviti ili pred kraj ove ili početkom 2021 – istakao je Kovačević.

U narednom periodu biće nastavljene javne nabavke za sve planirane ulice u gradu i puteve na seoskom području.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *