Konstruktivan sastanak sa potpredsednicom Vlade RS

Na sastanku potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem i milanovačkim privrednicima gde se razgovaralo o izgradnji pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do petlje Takovo na auto-putu „Miloš Veliki“, privrednici su istakli značaj i potrebu da se što pre započne izgradnja pristupnice kako bi auto put mogao da se koristi u punom profilu.

Uradili smo analizu za samo prvih  9 kompanija sa teritorije Milanovca i došli do informacija da na godišnjem nivou saobraća 66.500 teretnih vozila – rekao je Dejan Kovačević i dodao – za ukupnu privredu naše opštine to je više od 120.000 teretnih vozila u jednoj godini koji će koristiti ovu saobraćajnicu. Sa jedne strane to je dobra strana za privredu jer će moći na adekvatan način da koriste auto-put, što trenutno nije moguće, dok sa druge strane i država ima interes jer će sva ta vozila koristiti auto-put i plaćati putarinu. Za naredni period dogovorili smo još neke sastanke na tehničkom nivou, postoje ideje kako do kraja da projekat realizujemo – zaključio je Kovačević.

Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice trebalo bi da počnu u aprilu ili maju a planirano je da budu završeni za godinu dana.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *