Konačno stalne prostorije za Muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka

Muzička škola „dr Vojislav Vučković“ iz Čačka, odeljenje u Gornjem Milanovcu, posle skoro 40 godina dobila je svoje prostorije u rekonstruisanoj osnovnoj školi „Momčilo Nastasijević“.

U saradnji sa lokalnim valstima i Vladom Republike Srbije, konačno je rešen ovaj dugogodišnji problem, pa su za pedesetoro dece koja trenutno pohađaju ovu školu, u modernom i dobro opremljenom prostoru, dostupni časovi za dve klase klavira, zatim klasa violine, klarineta i saksofona kao i nastava solfeđa.           

Izdvojeno odeljenje muzičke škole  „dr. Vojislav Vučković“ iz Čačka u Gornjem Milanovcu radi od kraja osamdesetih godina prošlog veka –  kaže direktor škole Jovan Tošić i dodaje – zahvaljujući tadašnjim profesorima Đorđu Petroviću i Dimitriju Iliću, Milanovčani su mogli vanredno da pohađaju časove Muzičke škole. Tek deceniju kasnije, škola je zvanično  počela sa radom a ovo je prvi put da ima svoj prostor. Zahvaljujući trudu profesora Muzičke škole koji početkom školske godine obilaze milanovačke đake, uzrasta od trećeg razreda, sa ciljem da promovišu svoj rad i obave testiranje , svake godine upiše se u proseku dvadesetak novih polaznika. S obzirom da će od septembra ove godine đci moći da pohađaju i časove gitare, očekujemo veći broj polaznika – istakao je Tošić.

U odeljenju Muzičke škole „Vojislav „Vučković“  radi 5 profesora čiji je osnovni cilj da đake muzički opismene i razviju ljubav prema muzici. Po završetku šestogodišnjeg školovanja đaci dobijaju diplome i otvorena vrata za upis srednje Muzičke škole u Čačku.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *