Konačno rešenje za ulicu Rada Janićijevića

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac,  obišao je danas radove u ulici Rada Janićijevića, čijim završetkom će meštanima ovog dela grada biti rešen dugogodišnji problem izlivanja fekalne kanalizacije.

-Za ovaj problem smo znali i tokom radova  na rehabilitacije ulice Nikole Lunjevice i konačno je došao na red da rešimo ulicu Rada Janićijevića – kaže Dejan Kovačević i dodaje da je u ulici  Nikole Lunjevice  stavljena  nova  trasa  fekalne i kišne kanalizacije, odvojeno , kako je i zakonom predvđeno. U ulici Rada Janićijevića je urađena samo kišna kanalizacija, dok je fekalna bila malog kapaciteta.

-Radovima koji su u toku  ćemo rešiti ceo ovaj potez, obzirom da postoje neke kuće koje imaju septičke jame ali to nije samo u ovom delu grada već  i u drugim prigradskim naseljima koja mahom nemaju fekalnu kanalizaciju, već  su to  pojedinačna rešenja – rekao je danas Kovačević, tokom razgovora sa meštanima ovog dela grada.

Foto: Moravički Portal

– Opština Gornji Milanovac aplicirala je kroz projekat „Srbija 2020-2025“ za sredstva koja će biti upotrebljena za rešenje kanalizacione mreže  kako u svim većim selima tako i prigradskim naseljima – kaže Dejan Kovačević i dodaje da  ovo nije usamljen slučaj i da se sa ovakvim problemima  suočeni su meštani dela  Velereči,  Stare pruge, Lunjevice, zatim jednog dela Grobnica, kao i  Boljkovačko naselje. —Tokom ove godine biće izrađeni projekti, a od sledeće,  pa u naredne 4 godine pokušaćemo da rešimo sve probleme –zaključio je Kovačević.

Vrednost ovih radova  je milion i 400 hiljada dinara a preostaje  zamena jedne  cevi od kišne kanalizacione mreže za šta treba opredeliti  još 800 hiljada dinara, ali će  time će biti potpuno rešeno pitanje i kišne i fekalne kanalizacije  u ulici Rada Janićijevića.

Foto: Moravički Portal

JKP Gornji Milanovac na lokaciji Rada Janićijevića posle svake kiše interveniše sa cisternama što na odgušenju kanalizacije što na pranju izliva fekalija.

–Danas radimo novu kanalizacionu liniju u dužini od 170 metara, ugrađujemo cevi duplo korugovane i ojačane, dve šahte od velike gustine polietilena da bi sprečili prodor površinskih voda-rekao je Ivan Lazić, direktor JKP i dodao –problem izliva fekalne kanalizacije će biti rešen, a biće omogućeni i tehnički uslovi za priključenje domaćinstava koji nemaju mogućnost i kanalizaciju samostalno rešavaju putem septičkih jama.

Meštani ovog dela grada ne kriju zadovoljstvo što će končno dobiti rešenje  dugogodišnjeg  problema,s a reči zahvalnostiu uputili su predsedniku Kovačeviću i lokalnoj samoupravi.

Moravički Portal / KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *