Kompanija “Metalac” donirala tunel za dezinfekciju Domu zdravlja

Kompanija “Metalac” donirala je tunel za dezinfekciju Milanovačkom Domu zdravlja. Postavljen je na ulazu u Medicinu rada i značajno će doprineti zaštiti pacijenta I medicinskog osoblja u budućnosti. Vrednost tunela je oko 5000 evra, a “Metalac” je još jednom dokazao da osim što je uspešna, veoma je socijalno odgovorna kompanija.

Foto: Aleksandar Marković, direktor kompanije “Metalac” / Moravički Portal

Vremena su se promenila i na ovakav način življenja moramo da se priviknemo, zato je i “Metalac” želeli da pruže svoj doprinos na ovakav način, rekao je Aleksandar Marković, direktor kompanije “Metalac”. Gornji MIlanovac je naš grad, u kome živimo, a ovde dolazimo i mi i naše porodice, pa smo smatrali da je logično da treba da pomognemo svi zajedno, istakao je Marković i dodao, nismo jedini privredni subjekat koji je prepoznao ovu potrebu, i milanovački Dom zdravlja sada ima 3 dezobarijere zahvaljujući privredi.

Aleksandar Marković kaže da će deo proizvodnje “Metalca” početi sa radom u ponedeljak, uz poštovanje mera propisanih Uredbom i više od toga, jer je zdravlje zaposlenih na prvom mestu.

Moramo da nadjemo način da se život prilagodimo ovim vremenima, da odradimo naloge koje kupci traže i da ih isporučimo, rekao je direktor Metalca i dodao, teško je bilo šta prognozirati, desilo se nešto što što nije uobičajeno, ceo svet je stao. Smatram da je dobar znak  što od ponedeljka počinjemo sa delom proizvodnje, zaključio je Marković.

Dejan Kovačević , predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je da Opština i milanovačka privreda imaju izuzetnu saradnju što se i sada pokazalo, tokom trajanja pandemije.

Foto: Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac / Moravički Portal

Zahvaljujem se kompaniji “Metalac” koja nesebično uvek pomaže i učestvuje u svim akcijama koje organizuje lokalna samouprava. Ono što nam je svima zajedničko jeste da brinemo o svim građanima, bilo da su u pitanju zaposleni ili svi ostali stanovnici. Na ovaj način “Metalac” je još jednom pokazao brigu prema svim MIlanovčanima, donacijom tunela, kojih je sada ukupno sada tri, od kojih je jedan postavljen ispred grudnog odeljenja Opšte bolnice a dva su u upotrebi u Domu zdravlja.  Ovakvi tuneli se ne koriste samo kada je pandemija upitanju, već su jako značajni u periodima sezonskog gripa i doprineće smanjenju širenja zaraze.

Opština Gornji Milanovac uspela je smo u saradnji sa privredom, da  pripremi 9000 paketa pomoći, za najugroženije sugrađane i penzionere čija su primanja niža od 30.000 . Klub privrede se uključio u akciju lokalne samouprave, iz budžetasmo  izdvojili 10 miliona dinara a  kroz novčane i  donacije u robi obezbeđeno je više od 14 miliona dinara, uloženih tokom trajanja pandemije.

Lokalna samouprava je bila na raspolaganju i privredi i građanstvu, a posebno  moram da pohvalim JKP Gornji Milanovac koje je utrošilo 660 kapaciteta cisterni sa natrijum hiperhloridom tokom vanrednog stanja, kaže Kovačević i naglašava, ovo je dokaz da čvrsta saradnja,  na kraju donosi benefit građanima Gornjeg Milanovca a Metalac je po hiljaditi put dokazao da je društveno odgovorna komapanija.

Dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja zahvalio se kompanije” Metalac” na vrednoj donaciji i naglasio da je “Metalac” uvek do sada imao razumevanja za potrebe Doma zdravlja.

Foto: Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja Gornji Milanovac / Moravički Portal

Sa ovim tunelom rešili smo potrebe zdravstva u Gornjem Milanovcu, kada je ovaj vid dezinfekcije u pitanju, kaže dr Čivović i dodaje, zahvalio bih se i svojim kolegama koji su u svakom trenutku tu za sve naše građane.

Inače, Dom zdravlja se vratio u redovan rad, ali i dalje je preporuka da sve što može da se završi putem telefona građani iskoriste a da u Ustanovu dolaze u slučajevima kada je to neophodno.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *