Još šest osoba pozitivno na Kovid-19 u Čačku

Tokom prethodnog dana stigli su rezultati za 58 uzetih briseva iz Batajnice i šest iz Kraljeva.

Na osnovu uvida u te rezultate, konstatovano je da je šest osoba iz Čačka pozitivno na virus korona, tako da je ukupan broj potvrđenih slučajeva 50, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa. Od 11 uzoraka iz Gornjeg Milanovca pet je pozitivno, tako da je ukupan broj obolelih u toj opštini 14, u Lučanima tri i Ivanjici jedan odnosno na području Moravičkog okruga ukupno je inficirano 68 lica.

U ponedeljak je počela sa radom privremena bolnica u sportskoj hali u Atenici u Čačku gde su juče već smešteni prvi oboleli sa blažom kliničkom slikom. Obezbeđeno je 187 ležajeva, a medicinski nadzor nad pacijentima vrši ekipa Doma zdravlja. 

“U “palvu halu” su smeštena četiri pacijenta, danas očekujemo još neke”, naveo je šef Radnog tima Dr Mihailo Luković koji je ocenio da je epidemiološka situacija u gradu na Moravi korektna. Dr Luković je istakao da su dva privatna Doma za stare u Čačku u selu Vranići i Kačulice od početka epidemije stavljeni pod nadzor.

“Imali smo jednu interveniciju pre četiri, pet dana u Kačulicama. Tamo je išla ekipa iz Doma zdravlja, uzeli smo briseve, bili su negativni.  Svi ti Domovi su u dogovoru sa nama odradili dezinfekcije koje je trebalo da odrade. U Domu za stara lica u Vranićima imamo lekara sa kojim izuzetno sarađujemo, kao i sa Domom za stare u Kačulicama. Za sada, kod nas je to stanje odlično, dobro kada su u pitanju ta neprijatna žarišta”, izjavio je Dr Luković.

Policijska uprava je saopštila da je javni red i mir bio dobar tokom protekla 24 sata i da je posle sređivanja spiskova u samoizolaciji ostalo 316 lica.

Civina zaštita je juče radila na poslovima dezinfekcije Doma zdravlja i Doma za stare u Vraniću, a istovremeno je podelila dezinfekciona sredstava za 9.000 kvadratnih metara stambenog prostora.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *