Još jedno lice potvrđeno pozitivno na Kovid 19, ukupno 115

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata 1 novo lice je potvrđeno pozitivno na Kovid 19, tako da je ukupan broj potvrđenih lica u drugom špicu prvog talasa 115, navodi se u izveštaju Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih šestoro je nažalost preminulo, 70 lica je izlečeno, 1 je hospitalizovano u Kliničkom centru Kragujevac, 8 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 30, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

U ponedeljak 10. avgusta, u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, pregledano je 45 pacijenata, od kojih je 11 lica pregledano prvi put. Urađeno je 19 seroloških testova i uzeto 10 nazofaringealnih briseva. Nije bilo hospitalizacije.

Neophodno je poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a to podrazumeva upotrebu ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru), ističe se u izveštaju.

MoravičkiPortal / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.