Još jedno lice potvrđeno pozitivno na Covid 19

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata 1 novo lice je potvrđeno pozitivno na Kovid 19. Ukupan broj potvrđenih lica u drugom špicu prvog talasa 122 , stoji u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih sedmoro je nažalost preminulo, 86 lica je izlečeno, 1 je hospitalizovano u KCKG, 3 u OBGM, a njih 25, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

U ponedeljak 17.08.2020 u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledan je 51 pacijent, od kojih je 8 lica pregledano prvi put. Urađeno je 11 seroloških testova i uzeto 14 NF briseva. Tri lica su hospitalizovana.

Iako je prisutan trend opadanja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 ponovo napominjemo da je neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba LZS u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru), kaže se u Saopštenju.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu.

Moravički Portal / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.