Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja se odigrava svakog drugog četvrtka, u organizaciji Crvenog krsta Gornji Milanovac i Zavoda za transfuziju krvi Kragujevac u osnivanju, održala se danas u periodu od 11 do 16 časova u zgradi Starog suda.

U prva dva sata, tačnije do 13 časova, tokom ove akcije, priupljeno je 20 jedinica krvi, a potražnja je najveća za krvnim grupama sa negativnim Rh faktorom.

Sekretar Crvenog krsta Nebojša Ivović apelovao je na sve sugrađane koji imaju mogućnost da daju krv da se priključe akciji, ukoliko nisu stigli danas, onda 25. juna kada će biti organizovana sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Inače, u toku sutrašnjeg dana Crveni krst podeliće higijenske pakete, namenjene hraniteljskim porodicama iz Gornjeg Milanovca. U pitanju je donacija UNICEFA Crvenom krstu Srbije za sve hraniteljske porodici na teritoriji republike. U Gornjem Milanovcu ima 6 hraniteljskih porodica i njima će sutra biti podeljeni paketi pomoći.

Podsećamo sugrađane da davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina. Muškarci mogu davati krv na svaka tri, a žene na svaka četiri meseca.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *