Još jedan slučaj zaraze virusom Kovid 19, ukupno 123

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata, još jedno lice je potvrđeno pozitivno na Kovid 19, tako da je sada ukupan broj zaraženih porastao na 123, navodi se u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Od tog broja, njih sedmoro je, nažalost, preminulo, 95 lica je izlečeno, 1 pacijent je hospitalizovan u​ Kliničkom centru Kragujevac, 3 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 17, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

U sredu 19. avgusta u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 53 pacijenta, od kojih se 12 lica prvi put javilo u Kovid ambulantu radi pregleda. Urađeno je 13 seroloških testova i uzeto 9 NF briseva. Nije bilo novih hospitalizacija.

Iako je prisutan trend opadanja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19, iz Doma zdravlja apeluju da je i dalje neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizičnih okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru.

​Moravički Portal / DZGM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.