Još dve osobe zaražene virusom korona u Čačku

U poslednja 24 časa registrovana su još dva slučaja infekcije Kovidom 19 u Čačku, dok je u Gornjem Milanovcu zaražena četvoročlana porodica, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa u Čačku.

“Tokom prethodnog dana od urađena 33 uzorka pristigla su dva pozitivna za Čačak i četiri za Gornji Milanovac (cela porodica), tako da sad u Čačku imamo 82 izolovana slučaja, u Gornjem Milanovcu 46, Lučanima četiri i Ivanjici dva – ukupno 134”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo  devet pregleda i ostvaren je jedan prijem.

“Pored toga na infektivno su primljena još dva bolesnika koja su sticajem okolnosti došla zbog drugih tegoba neinfektivne prirode na lečenje, ali su po novim uputstvima testirani i na testu su bili pozitivni, tako da je ukupan broj primnjenih na infektivno odeljenje tri. U Klinički centar Kragujevac su upućena tri bolesnika, urađen je jedan otpust pacijenta koji je bio negativan na korona virus. U halu u Atenici prebačen je jedan COVID-19 pozitivan, a jedan negativan na korona virus premešten je na grudno, tako da je na infektivnom trenutno hospitalizovano 20 pacijenata”, objašnjava se u saopštenju.

Dom zdravlja je izvestio da su tokom jučerašnjeg dana bila samo tri bolesnika sa povišenom temperaturom.

U privremenoj bolnici „plava hala“ je bilo 16 bolesnika.

Republički fond zdravstvenog osiguranja (RFZO) saopštio  je da su iz Gornjeg Milanovca otpuštena dva bolesnika koja su bila Kovid-19 pozitivna pa postala negativna. Ukupna broj takvih bolesnika koji je otpušten je 24 od čega su 14 iz Gornjeg Milanovca i 10 iz Čačka.

“Ovakav odnos posledica je toga što je veliki broj Kovid-19 pozitivnih bolesnika iz Čačka upućen u tercijarnu ustanovu pa se tamo iskazuje kao izlečen”, pojašnjavaju u RFZO.

Školska uprava saopštila je da je 14 škola u Moravičkom okrugu iskazalo potrebu za produženim boravkom, pri čemu je osam iz Čačka, tri iz Gornjeg Milanovca, dve iz Lučana i jedna iz Ivanjice.

Na spisku za samoizolaciju Policijske uprave nalaze se 82 lica, sva su kontrolisana i nije bilo prekršaja. Policijski čas je poštovan, lica starija od 65 godina nisu prekršila meru ograničenog kretanja.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *