Još dva slučaja zaraze Kovidom-19 u Čačku, ukupno 29

Kod još dve osobe iz Čačka protvrđeno je prisustvo virusa korona, saopšteno je danas nakon sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada. Time je broj inficiranih sa područja grada na Moravi povećan na 29. Od 13 bolesnika, koliko ih ima u bolnici, jedan je u kritičnom stanju.

“Tokom jučerašnjeg dana imali smo dva prijema u bolnicu. Od sedam briseva koje je Zavod za javno zdravlje uzeo, dva su pozitivna i to su dva lica koja su već bila smeštena u bolnicu”, pojasnio je Šef radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka Dr Mihailo Luković.

Saopšteno je da je počelo unošenje podataka o pozitivnim na Kovid-19 u Centralni registar na nivou Republike, a Zavod za javno zdravlje je spremio protokole za halu u Atenici gde je privremena bolnica za smeštaj zaraženih sa blažim simptomima i tokom dana hala će biti konačno  opremljena i spremna za prijem prvih pacijenata. Dostavljeni su i spiskovi Policijskoj upravi od 38 osoba za skidanje sa mera samoizolacije. Civilna zaštita saopštila je da će starački domovi biti podvrgnuti dezinfekciji. RFZO je nabavio opremu za zaposlene u zdravstvenim ustanovama koji će uzimati briseve.

U prijemno-trijažnoj ambulanti bolnice juče je bilo šest pregleda, od toga dva prijema.

Ambulanta u Ljubiću imala je deset pregleda od toga osam sa povišenom temperaturom i troje je uputila u bolnicu.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *