Još dva nova slučaja zaraze Kovidom-19 u Čačku

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) saopštio je da su prethodnog dana od 29 pristiglih uzoraka dva pozitivna na teritiji Čačka i jedan u Gornjem Milanovcu. Od početka epidemije u Čačku Kovid-19 potvrđen je kod 55 osoba, u Gornjem Milanovcu 20, Lučanima tri i Ivanjici jedan. Jutros je poslato 13 uzoraka za Kraljevo, a ZZJZ radi na detekciji kontakata.

U Kovid ambulanti Opšte bolnice bilo je sedam pregleda i pet prijema. Tri pacijenta su otpuštena tako da su na odeljenju 22 pacijenta.

“Prema dosadašnjim podacima u bolnici je bilo 97 ležećih pacijenata, među kojima 46 pozitivnih. Pet osoba je izlečeno i otpušteno, 31 pacijent je poslat na dalji tretman u tericijalne ustanove.Tri pacijena su umrla, a kroz Kovid ambuilantu prošlo je oko 300 pacijenata”, izjavio je Šef radnog tima za praćenje širenja koronavirusa Dr Mihailo Luković.

Dom zdravlja je izvetsio da je u hali u Atenici osam pacijenata, pet iz Čačka i troje iz Gornjeg Milanovca, i  da je u ambulanti Ljubić bilo 10 pregleda od čega pet sa povišenom temperaturom. U izolacionoj sobi Doma zdravlja i Hitnoj pomoći pregledana su još dva pacijenata zbog povišene temperature.

Republički fond za zdravstveno osiguranje navodi da je u Čačku izlečeno pet osoba koje su bile pozitivne na korona virus, a u Gornjem Milanvcu dve. Rečeno je da zaštitne opreme ima dovoljno.

Sve inspekcijske službe rade redovno, a apoteke su snadbevene.

Civilna zaštita radi na poslovima dostave i dezinfekcije, a Policijska uprava izvešatava da nije bilo remećenja javnog reda i mira.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *