Još 9 obolelih od Kovida 19, ukupno 114

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata tokom vikenda 9 novih lica je potvrđeno pozitivno na Kovid 19, tako da je ukupan broj potvrđeno pozitivnih lica u drugom špicu prvog talasa 114, navodi se u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih šestoro je nažalost preminulo, 68 lica je izlečeno, 2 je hospitalizovano u Kliničkom centru Kragujevac, 10 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 28, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

Tokom vikenda u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 113 pacijenata, od kojih je 13 lica pregledano prvi put. Urađeno je 21 seroloških testova i uzeto 14 NF briseva. Hospitalizovano je 2 lica.

Iz Doma zdravlja još jednom je upućen apel da je neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

Moravički Info / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.