Još 8 lica zaraženo virusom Kovid 19, ukupno 98

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata, ukupan broj potvrđenih lica pozitivnih na Kovid 19 u drugom špicu prvog talasa je 98, rečeno je u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Još jedno lice, potvrđeno pozitivno na Kovid 19, preminulo je u Opštoj bolnici Čačak, i to je nažalost 6 lice koje je izgubilo bitku sa ovim virusom u drugom špicu prvog talasa. Reč je o osobi staroj 81 godinu.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19, 48 lica je izlečeno, 3 pacijenta je hospitalizovano u Kliničkom centru Kragujevac, 13 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 28, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

Tokom vikenda u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 93 pacijenata. Urađeno je 13 seroloških testova i uzeto 13 NF briseva, a u Opštoj bolnici Gornji Milanovac hospitalizovano je 2 lica.

Neophodno je poštovati sve preventivne mere koje je usvojio republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbegavanje rizika, odnosno okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru, navodi se u izveštaju.

Moravički Portal / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.