Još 4 novoobolela od Kovida 19, jedno lice preminulo

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata 4 nova lica su potvrđeno pozitivna na Kovid 19, a jedno lice je nažalost preminulo. U pitanju je lice starosti 79 godina potvrđeno pozitivno – testirano u Beogradu. Ukupan broj potvrđenih lica, pozitivnih na Kovid 19, u drugom špicu prvog talasa je 121, navodi se u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih sedmoro je nažalost preminulo, 85 lica je izlečeno, 1 lice je hospitalizovano u Kliničkom centru Kragujevac, 3 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 25, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

Tokom vikenda u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 87 pacijenata, a 18 lica bilo je na prvom pregledu. Urađeno je 8 seroloških testova i uzeto 18 NF briseva. Jedno lice je hospitalizovano.

Iako je prisutan trend opadanja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 iz Doma zdravlja apeluju da je i dalje neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizičnih okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru.

Moravički Portal / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.