Još 2 potvrđena slučaja zaraze Kovidom 19, ukupno 21

U poslednja 24 sata pristigli su rezultati za 5 lica, dva lica su pozitivna, te je ukupan broj zaraženih na teritoriji naše opštine sada 21. 

U toku noći preminuo je muškarac (78) koji se nalazio na lečenju u KBC-u Kragujevac i to je druga žrtva ove bolesti iz Gornjeg Milanovca.

„Bez obzira na porast broja zaraženih, epidemiološka situacija je stabilna. Mi smo u jednom trenutku preko 80 ljudi stavili u samoizolaciju kako bismo uspešno savladali novo žarište koje se pojavilo. Novi slučajevi povezani su sa tim žarištem. Očekujemo još jedan izvestan broj pozitivnih testova, ali ne očekujemo rapidno proširenje epidemije“ – rekao je Komandant Štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević.

Prema izveštaju, u toku jučerašnjeg dana nije bilo kršenja mere zabrane kretanja za lica starija od 65 godina, kao ni policijskog časa.

Dejan Kovačević čestitao je Uskrs svim sugrađanima poželevši im mir i slogu i da sve naredne praznike dočekaju u nekoj boljoj situaciji nego što je to slučaj danas. Prazničnim čestitkama se pridružio i direktor Doma zdravlja Aleksandar Čivović, uz nadu da iz ove nevolje možemo izvući i nešto korisno.

On je rekao da je u toku jučerašnjeg dana u prijemnoj ambulanti obavljeno 10 pregleda, Jedan bris je ponovljen po preporuci Zavoda za javno zdravlje, a urađena su i tri nova brisa.

Dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: Moravički Portal

„Dva lica smo hospitalizovali u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a jedno lice koje je potvrđeno pozitivno prebačeno je u kolektivni smeštaj, u Plavu halu, u Čačku“ – rekao je Čivović.

On je dodao da dva novozaražena slučaja imaju u zbiru na listi kontakata oko 40 lica. Za sada se svi oni osećaju dobro i nemaju nikakve simptome, naravno, preventivno se svi nalaze u samoizolaciji, kako bi se sprečilo dalje širenje ovog virusa.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: Moravički Portal

Direktor Opšte bolnice Predrag Šutić , rekao je da se u Opštoj bolnici trenutno leči 11 lica zaraženih Kovidom 19. Za pet lica još uvek se čekaju rezultati, a za dva lica očekuje se drugi kontrolni test koji bi potvrdio da su negativni. On je rekao da su svi hospitalizovani slučajevi u stabilnom stanju i da imaju lakši oblik zaraze.

Moravički Info / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *