JKP odlažite pametno

Opština Gornji Milanovac je jedna od retkih u Srbiji koja ima sanitarnu deponiju na kojoj se otpad odlaže u skladu sa svim merama koje su propisane. U okviru kompleksa deponije obezbeđen je i prostor za odlaganje smeća koji ne pripada komunalnom otpadu: električni otpad, gume, staklo, kabasti otpad, šut, biljni otpad.

U poslednje vreme u posude i pored posuda za odlaganje komunalnog otpada, pet ambalaže i papirne ambalaže koje su pozicionirane na teritoriji naše Opštine susrećemo se sa otpadom koji nije namenjen za skladištenje u iste (granje, trava, lišće, stari krompir, električni otpad, kabasti otpad iz domaćinstva, otpad životinjskog porekla, gume, komadi nameštaja otpad sa placeva autootpada, građevinski materiJal itd.). Dovoljno je da jedan nesavestan građanin u kontejner odloži stari komad nameštaja i napravi problem kako komšijama koji smeće posle toga odlažu pored kontejnera jer u njemu nema mesta, tako i komunalnim radnicima koji pored pražnjenja kontejnera moraju nakon toga očistiti i divlju deponiju.

Kako bi sprečio ovakve posledice JKP:
– Dva puta godišnje organizuje akcije besplatnog iznošenja kabastog otpada;
– Svakom građaninu ili grupi građana JKP može dovesti dodatni kontejner na željenu adresu uz odgovarajuću naknadu jer takav otpad ne pripada komunalnom otpadu.
– JKP je takođe omogućio da bilo ko može svoj kabasti otad odvesti na deponiju.
Ovu uslugu JKP ne naplaćuje od svojih kosrisnika.

Moravički Portal / JKP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *