Jednoglasno usvojen budžet i opozicija glasala „ZA“

Odbornici  Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojili su danas jednoglasno svih 11 tačaka Dnevnog reda. Najvažnija usvojena tačka je budžet opštine za 2020. godinu kojim su, osim povećana zarada u javnom sektoru obuhvaćeni i brojni značajni projekti, poput nastavka radova na putnoj infrastrukturi, izgradnja škole za decu sa posebnim potrebama, rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović“, zatim, izgradnja zatvorenog bazena u gradu, otvorenog bazena  i Vizitorskog centra na Rudniku i još mnogo toga.

U pitanju je razvojni budžet od koga će čak  25% predviđeno za kapitalne investicije među i nekoliko krupnih sa lokalnog nivoa – rekao je danas Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodao – na javnim raspravama o budžetu građani su izrazili potrebu za zatvorenim bazenom i taj projekat ćemo uz podrku privrednika iz našeg grada realizovati sledeće godine. Sa skijalištima Srbije smo u pregovorima za izgradnju manje ski staze na Rudniku, koja će biti korišćena za obuku skijaša, iako naša planina nema dovoljno snežnih dana, pa smo prinuđeni da koristimo veštačko osnežavanje za šta su neophodne niže temperature ali ćemo uraditi sve što je do nas kako bi iskoristili potencijal Rudnika – kaže Kovačević.  Kada govorimo o kapitalnim investicijama, u narednoj godini od Republike očekujemo izgradnju pristupne saobraćajnice za auto-put Miloš Veliki,za koju se završava planska dokumentacija i realizacija tog projekta koštaće oko 7 miliona eura.  Predhodnih dana je završena prva faza radova na Opštoj bolnici, u planu je druga, mnogo zahtevnija jer se radi u unutrašnjem delu kao i izgradnja Palijativnog centra. U narednom periodu biće završena  i rekonstrukcija Druge osnovne škole – istakao je Dejan Kovačević.

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji lokalnih ulica i puteve biće nastavljeni dinamikom koja je postavljena ove godine. Predviđeno je da u seoskom području uradimo oko 30 km puteva,  a  projekti za ulice u gradu koji nisu završeni ove, biće realizovani sledeće godine kako bi bila iskorišćena sredstva kredita uzetog u tu namenu.

Dosta posla nas očekuje i mnogo lepih stvari za naše sugrađane. Prilikom izrade ovog budžeta brinulo se i o socijalnoj zaštiti, o školstvu, zdravstvu i  sveukupupna ocena i odbornika iz redova opozicije je da je budžet dobro pripremljen, da će mnogo toga moći da se radi sledeće godine a moja ocena jeste da sa dobrom pripremom budžeta i dobrom organizacijom može da se uradi sve što je planirano – zaključio je Kovačević.

moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *