Jedan pacijent iz Čačka prebačen u Kragujevac, četiri spremljena za transport

Tokom prethodnog dana u Opštu bolnicu u Čačku primljena su četiri nova pacijeta, a  u petak je jedan pacijent, koji je na respiratoru, upućen u Kovid centar u Kragujevcu, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa.

Četiri pacijenta koja nisu na respiratoru, ali su obolela od zapaljenja pluća spremljeni za transport u Kragujevac. Trenutno se u čačanskoj bolnici nalazi 18 bolesnika od kojih su dva na respiratoru.

Dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa u Čačku
Dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa u Čačku / Foto: Moravički Portal

“Tokom dana očekujemo da se još četiri pacijenta upute za Kragujevac jer postoji sada jedna mera da se Kovid pozitivna lica ukoliko su ozbiljni bolesnici šalju na tercijalnu ustanovu”, objasnio je šef Radnog tima Dr Mihailo Luković.

Navedeno je da su dva doktora medicine anesteziolozi preraspodeljeni da rade u Kragujevcu, kao i pet tehničara.

Tokom jučerašnjeg dana Zavod za javno zdravlje poslao je 55 briseva u redovnoj proceduri, kao i 28 tokom popodnevnih časova iz Gornjeg Milanovca. Danas će biti uzeto još 58 briseva.

U Kovid ambulanti u Ljubiću bilo je 15 pacijenata, od toga šest sa povišenom temperaturom, četiri su upućena na laboratorijsku dijagnostiku, jedan na testiranje, a dva u prijemnu ambulantu bolnice.

U izlaciji Doma zdravlja bio je jedan febrilni bolesnik. Hitna pomoć je pored redovnog posla prevezla jedno lice za Kragujevac.

Rečeno je da je sportska hala u Atenici kao privremena Kovid bolnica sa 187 ležajeva u potunsoti spremna za prijem pacijenata oboelleih od koronavirusa sa blažom kliničkom slikom.

Dr Aleksandar Pajović, direktor doma zdravlja u Čačku / Foto: Moravički Portal

“Vi znate da je hala u Atenici pripremljena kao privremena bolnica sa kompletnom opremom, kompletnim osobljem je spremna, a Dom zdravlja će preuzeti medicinski nadzor nad tim pacijentima. I mi smo spremni kada bude trebalo ona će biti otvorena, mi ćemo biti angažovani. Trenutno imamo svu opremu. Ono što ima Evropa ima i Srbija, ono što ima Srbija ima i Čačak”, istakao je direktor Doma zdravlja u Čačku Dr Aleksandar Pajović.

Potvrđeno je da je Radni tim tokom jučerašnjeg dana dobio obaveštenje o smrti dva pacijenta sa teritorije Moravičkog okruga – jednog iz Ivanjice, a drugog iz Čačka.

Policijska uprava apeluje na građane starije od 65 godina da se pridržavaju propisanih mera, jer se juče tokom dana sa njihove strane uočilo kršenje tih mera.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *