Izvođenje završnih radova na asfaltiranju Cvijićeve ulice

Jutros je započeto asfaltiranje Cvijićeve ulice- levi i desni krak. Ulica se asfaltira u ukupnoj dužini od približno 180 metara (levi 96m) i desni krak (80m).

Radovi na izgradnji saobraćajnice obuhvatili su izgradnju dve kolovozne trake od ukupno 7,5 metara i ugradnju ivičnjaka. Odvodnjavanje je predviđeno površinski podužnim i poprečnim padovima, voda se vodi uz ivičnjak čime je onemogućeno ugrožavanje okolnih poseda. U saobraćajnicu je ugrađen tampon debljine 35-40cm i asfaltira se sa dva sloja asfalta ukupne debljine.

Cvijićeva ulica levi i desni krak, kako sam saznao od meštana, čekaju četrdeset godina asfaltiranje svoje ulice , napravio sam malu zamerku projektantu koji je napravio pravi bulevar u ovom kraju naše opštine. – rekao je za GM PRESS Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac i dodao – ulica je široka oko 7, 5 metara, ima mesta za trotoare, sa leve i desne strane, uradili smo zamenu vodovodnih i kanalizacionih cevi , napravili smo dobru ulicu sa dva sloja asfalta, tako da očekujem da će trajati sledećih 30-40 godina. –

Predsednik Kovačević zahvalio se izvođaču radova i pohvalio nadzor svoje ekipe iz kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koji su kako kaže, dali svoj maksimum da infrastruktura u Gornjem Milanovcu bude poboljšana.

Ove godine radimo devet gradskih ulica, a samo ova ulica košta devet miliona dinara i to je veliko ulaganje Opštine Gornji Milanovac. –rekao je Kovačević i dodao – pored pandemije i svega što nam se dešava trudimo se da, sve investicije planirane budžetom za ovu godinu, završimo.

Ugovorena vrednost radova za levi krak iznosi 4.626,564,72 dinara sa PDV-om, a za desni krak: 4.364, 987,04 dinara sa PDV-om. Izvođač radova je preduzeće „Svin“  d.o.o. iz Gornjeg Milanovca.

Projektom izgradnje ulice predviđeno je postavljenje stalne saobraćajne signalizacije, odnosno, obeležavanje oznaka horizontalne signalizacije i postavljanje standardnih saobraćajnih znakova.

Predmetni radovi izvode se uskladu sa obezbeđenom projekto-tehničkom dokumentacijom i dozvolama dobijenim od strane nadležnih organa i ostalim aktima koji prate tok investicije.

Stanovnici Cvijićeve zadovoljni su završetkom radova i novim izgledom svoje ulice.

Ovo je jedna avenija, sve što je opština obećala zajedno sa predsednikom Kovačevićem, sve je ispunjeno, još samo pristupnice, ceo komšiluk je zadovoljan – kaže Radojčic Milomir stanovnik Cvijićeve ulice.

Inače, u ulici je izvršena i rekonstrukcija vodovodnih instalacija od strane Javog komunalnog preduzeća. Takođe je vršena zamena instalacija fekalnih priključaka korisnika tako da sada nakon izgrađene ulice imaju rekonstruisanu komunalnu infrastrukturu.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *