Izveštaj o epidemiološkoj situaciji 08.05.2020.

Tokom jučerašnjeg dana stigli su negativni rezultati 14 briseva,uzetih licima sa područja milanovačke opštine. Takođe 4 pacijenta su otpustena iz ustanova sa stacionarnog lecenja na kucno lecenje. Iz kliničkog centra Kragujevac otpušteno je jedno lice, dva iz Opšte bolnice u Gornjem MIlanovcu i jedan pacijent iz privremene Covid bolnice u Atenici.

Od početka pandemije 58 lica sa područja milanovačke opštine dokazano je kao pozitivno na Korona virus, i to 57 lica je potvrđeno i nazofaringealnim brisom, dok je jedno lice pozitivno na osnovu  brzog testa, a rezultat nazofaringealnog brisa se čeka. Do sada je, na žalost, preminulo 5 lica a izlečeno je 34 pacijenta. U ovom trenutku u Kliničkom centru u Kragujevcu smeštena su četiri Milanovčanina, u “Plavoj hali” u Čačku pet. Jedan pacijent je hospitalizovan na Banjici u Beogradu, sedmoro u Opštoj bolnici u Gornjem MIlanovcu, dok je u čačanskoj Bolnici trenutno smešteno jedno lice, potvrđeno pozitivno na Covid 19.

Inače,u Prijemnoj COVID ambulanti juče je obavljeno 13 ambulantnih pregleda. Izrecene su 3 mere kucne samoizolacije, a jedno lice je hospitalizovano na Interno odeljenje Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu. Urađeno je pet laboratorijskih analiza, pet rtg pluca  i dva ekg.  Uzeto je šest nazofaringealnih briseva, zbog sumnje na Covid 19 i isto toliko  nazofaringealnih briseva u Odeljenju Opsta 1,  na zahtev ustanova u koje se upucuju radi lecenja.

Moravički Portal / KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *