Izmenjena odluka o ostvarivanju prava na jednokratnu pomoć

Skupština opštine Gornji Milanovac je donela izmenu odluke o pravu na jednokratnu pomoć za najugroženije kategorije stanovništva u gornjomilanovačkoj opštini. Pravo na ovu pomoć imaju najugroženiji slojevi čiji su mesečni prihodi ispod 15 hiljada dinara, a budžetom opštine Gornji Milanovac u ovoj godini predviđeno je 9 miliona dinara za jednokratnu pomoć.

Od 10. februara izmenjena je odluka za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć za najugrožnije kategorije stanovništa naše opštine – kaže Dragana Radović, rukovodilac Centra službe za socijalni rad i dodaje – ranije su pojedinac ili porodica imali pravo na ovu pomoć ukoliko im minimalni prihodi ne prelaze neto minimalnu zaradu mesečno, a sadašnjom izmenom to je jedna polovina neto minimalne zarade. Zahtev za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć korisnici mogu podneti jednom u tri meseca, odnosno, najviše četiri puta godišnje – istakla je Radovićeva.

Svi drugi kriterijumi o uslovu za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć se određuju na osnovu pravilnika i potrebne dokumentacije.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *