Izgradnja pristupnice autoputu “Miloš Veliki” počeće naredne godine

U toku jučerašnje posete Pranjanima, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, najavili su nova ulaganju u putnu infrastrukturu ove mesne zajednice. Prema Drobnjakovim rečima, planirani su radovi na lokalnom putu koji povezuje Koštuniće i Pranjane, ali i radovi na rekonstrukciji ulica u samim Pranjanima.

Zoran Drobnjak, vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije

„Mogu da obećam, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, da ćemo sledeće godine da izdvojimo sredstva za ovu deonicu od Takova do Pranjana. To je otprilike 30 km puta, a radovi će početi na proleće, u martu ili aprilu, kako bi uradili taj put iz pravca Milanovca, a trebalo bi da uradimo i deonicu od Pranjana do grada Čačka“ – rekao je Drobnjak.

Ministarka Mihajlović, skrenula je pažnju da se trenutno radi na izgradnji 250 km autoputeva u našoj zemlji, a što se Gornjeg Milanovca i okoline tiče najavila je izgradnju pristupnice autoputu „Miloš Veliki“.

„Ono što je važno za ovaj kraj, na čemu ćemo uskoro početi da radimo, do kraja godine trebalo bi da bude gotova projektna dokumentacija, tako me je informisao i direktor Puteva Srbije, to je priključenje Gornjeg Milanovca na autoput, jer mislimo da je to zaista važno i potrebno. Ta investicija koštaće 17,5 miliona evra. Druga važna stvar je izgradnja deonice autoputa od Čačka do Požege. Ta deonica se radi i do kraja sledeće godine Srbija će imati autoput od Beograda do Požege. Vrednost te investicije nije mala i iznosi 450 miliona evra, a radove izvodi kineska kompanija u dužini od 30 kilometara. Pored svih ovih održavanja i rekonstrukcija puteva koje je direktor Puteva Srbije već pomenuo, mi godišnje ulažemo samo u ovaj deo Srbije negde oko milijardu dinara na održavanje puteva“ – rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je istakla da nijedan deo Srbije neće biti zaboravljen i da novi projekat rekonstrukcije 5000 km puteva podrazumeva ulaganja u svaki deo Srbije, što za naš okrug konkretno znači rekonstrukciju oko 200 km lokalnih puteva u toku naredne godine.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.