Izabran predstavnik Gornjeg Milanovca za takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” u Vranju

Juče je u Velikoj sali Kulturnog centra u  Gornjem Milanovcu održana audicija za talentovane mlade pevače, plesače i igrače uzrasta između 12 i 20 godina. Među brojnim  osnovcima i srednjoškolcima iz milanovačke opštine koji su imali priliku da pokažu svoj talenat na sceni, pobedio je najbolji. Šesnaestogodišnji Vuk Sretenović iz Gornjeg Milanovca, učenik je Srednje muzičke škole u Čačku.

Zbog pandemije COVID – A 19, ovo muzičko takmičenje koje organizuje opština  Gornji Millanovac održano je bez prisustva publike.

U ovom takmičenju, scenski nastup je veoma bitan. Koreografija i izraz, nekada su presudni faktori kada se biraju najbolji. Pred žirijem nije bio lak zadatak.

Vuk Sretenović, predstavnik Gornjeg Milanovca na muzičkom takmičenju Srbija u ritmu Evrope / Foto: Moravički Portal

U junu se, prema rečima muzičkog direktora festivala „U ritmu Evrope“, Miloša Markovića u Vranju očekuje velika žurka na kojoj će učestvovati 24 takmičara. Mladi muzički talenti predstavljaće 24 evropske zemlje a ocenjivaće ih žiri iz svih gradova, kao i publika preko SMS poruka. Naš predstavnik, Vuk Sretenović trudiće se da na ovoj “Dečjoj evroviziji” predstavi opštinu Gornji Milanovac, u najboljem svetlu. Najbolji među dobrima, pobednik audicije “Srbija u ritmu Evrope”  u Gornjem Milanovcu, Vuk Sretenović, kaže da je ponosan na sebe i da se pripremao birajući pesme za koje je bio siguran da mu najbolje „leže“. Pobednik takmičenja dobija putovanje u zemlju koju je predstavljao. Sa izabranim učesnicima festivala radiće stručni tim narednih šest meseci kako bi ih što bolje pripremio za nastup. Puno se radi na poboljšanju organizacije ovog sve popularnijeg muzičkog projekta. Prema rečima Aleksandra Markovića, glavnog koreografa manifestacije „U ritmu Evrope“, scenski pristup je bitan koliko i pevanje. Muzičko takmičenje Srbija u ritmu Evrope održava se od 2008. godine i osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.

Finale takmičenja direktno će prenositi TV Prva.

Više o ovoj temi pogledajte u informativnoj emisiji “Dan” u 18:30, 20:00 i 22 sata.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *