I kamiondžije su heroji današnjice

Zajedno sa zdravstvenim radnicima, vozači šlepera su heroji današnjice. U vreme suspenzije železničkog i avio saobraćaja, oni su jedini koji danonoćno Srbiju i ostale evropske države snabdevaju najraznovrsnijom robom.  Zahvaljujući vozačima šlepera Srbija danas ima lekove, medicinsku opremu i kompletnu robu iz uvoza.  

Čačanska firma „DSD Euroline“ ima oko 120 vozača. Mesecima voze italijanskim, španskim, francuskim i ostalim drumovima. Mnogi od njih svoje porodice nisu videli mesecima.

Dragan Čakarević, vlasnik firme „DSD Euroline“ / Foto: Moravički Portal

„Svi naši vozači su zdravi, strogo se poštuju protivepidemijske mere, kako Srbije, tako i država kroz koje voze šlepere. Zdravi su i svi zaposleni u kancelarijama i na održavanju voznog parka. Sve to smo postigli poštujući mere Vlade Republike Srbije, kao i mere koje smo mi uveli u firmi. Svaki kamion koji dođe u firmu se kompletno dezinfikuje, vozači se najstrože pridržavaju brojnih propisanih mera, od onih da među zaposlenim nema kontakta do svakodnevne dezinfekcije prostora i vozila. Pored zdravstvenih radnika, vozači kamiona su heroji ovog teškog vremena i ove nevidljive bolesti. Mislim da će naša država, kada sve ovo prođe, imati u vidu njihov rad, i da će znati da ih nagradi. Naravno zajedno sa zdravstvenim radnicima i svima onima koji su danonoćno bili na radnim zadacima, svi oni su heroji ovog teškog vremena“, rekao je Dragan Čakarević, vlasnik firme „DSD Euroline“.

U Eurojalnu kažu da je slična situacija i u ostalim transportnim firmama, vozači su veoma disciplinovani i poštuju mere za sprečavanje širenja virusa. Evropski i ruski drumovi prepuni su srpskih kamiona. Za njih je vanredno stanje počelo mnogo ranije.

Vladimir Lužanin, šef logistike „DSD Euroline“ / Foto: Moravički Portal

„Mi smo pandemiju koronavirusa osetili među prvima, budući da naši kamioni voze širom Evrope i Rusije, Bliskog Istoka…Kako se pandemija širila Evropom mi se sa njom susretali pre nego što je i stigla u Srbiju. Od tada su kod nas u firmi uvedene mere, mnogo ranije nego što su zvanično počele kod nas. Zahvaljujući vozačima kamiona Srbija danas ima lekove, medicinsku opremu i razne namirnice iz uvoza. Okosnicu današnjeg transporta čine lekovi, zato ovaj vid transporta ne sme da stane“, rekao je Vladimir Lužanin, šef logistike „DSD Euroline“.

„DSD Euroline“ / Foto: Moravički Portal

„DSD Euroline“ ima flotu od 105 drumskih krstarica i 125 vozača. U ovom trenutku su svi 100 posto angažovani. Pojedini vozači svoje porodice nisu videli od decembra, ne želeći da ugrize zdravlje svojih starijih ukućana. Kada se vrate iz inostranstva kratko odmore u prenoćištu poslodavca, zatim sa novim zalihama čiste odeće, hrane i vode ponovo kreću na put.

„DSD Euroline“ / Foto: Moravički Portal

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *